Kölyökkutya-dömping a nyíregyházi Állatotthonban

Az Állatbarát Alapítvány Állatotthonában jelenleg 74 kölyökkutya él – 100 felnőtt társával egyetemben - és várja, hogy épp ő tetszik meg valakinek, őt választja új családtagjának.

Az Állatbarát Alapítvány Állatotthonában jelenleg 74 kölyökkutya él – 100 felnőtt társával egyetemben - és várja, hogy épp ő tetszik meg valakinek, őt választja új családtagjának.
 
Nap mint nap kikötött, kidobott, dobozban kitett, étlen-szomjan, tűző napon magukra hagyott kölyök kutyusok látványával szembesülünk és kell megoldanunk elhelyezésük, gondozásuk, gyógykezelésük és védőoltásuk problémáját.
 
Néhány számadattal hadd szemléltessük gondjainkat: a 74 kutyakölyök naponta 10-15 kg tápot és 20-30 konzervet eszik meg. Egy kölyök oltási programja 2 parvo elleni és 2 kombinált oltásból áll, ez 74 apróságra vetítve 296 db vakcinát jelent. Arról nem is szólva, hogy ilyen létszámnál sajnos a különböző fertőző megbetegedésekkel és az azokra irányuló kezelésekkel is számolnunk kell, amely speciális gyógyszereket, vakcinákat és fertőtlenítőszereket igényel.
 
Mára már nem tudunk helyet biztosítani a tömegével kilökött apróságok számára!!!!!
 
A most még apró kis szőrgombócok idővel felnőnek és még nehezebbé válik megfelelő gondozásuk, elhelyezésük.
 
 
 
A mai naptól sajnos több kölyök kutyát nem áll módunkban befogadni.
 
Pedig ezek a „gazdijuk” számára feleslegessé vált állatok is ugyanolyan értékesek, mint a fajtatiszta, pedigrés társaik. Mégis kennelekbe zsúfolva, gazdi és vidám hancúrozás nélkül kezdik meg kis életüket.
 
Minden Állatbaráttól megértést és türelmet kérünk, valamint azt, hogy ha tehetik fogadjanak örökbe egy új kis kedvencet, hiszen ezáltal hely szabadulna fel, így további gazdátlanná vált kutyákon tudnánk segíteni. Várjuk azon elkötelezett állatbarátok jelentkezését is, akik ideiglenes befogadással segíteni tudnak néhány apróságon, hiszen így néhány hetet családi környezetben tölthetnek az Igazi Gazdi felbukkanásáig.
 
 
 
Bővebb információ az örökbe fogadható kutyákról és az ideiglenes befogadásról:
 
    az allatbarat.com weboldalon
 
    a 42/727-736 telefonszámon
 
    az allatbarat@allatbarat.com email címen
 
    Nyíregyháza, csatorna u. 2. szám alatti Állatotthonban személyesen kapható.