Pörgős napok a Zöld Keréknél

Két programot is ajánlunk a bringázás szerelmeseinek. Sárkánytojásra is lőnek, vagyis Rakamazra tekerünk  szombaton  ahol az Aranyos árok melletti lovas farmon részt veszünk a hagyományőrző íjászversenyen.

A látványosnak ígérkező esemény megtekintése után utunkat folytatjuk Szabolcs, Tímár felé, ahol a Tisza partján megpihenünk és megkóstoljuk sült keszeget. 
 
Indulás 2015. 06. 13. szombat 9. 00 órakor Nyíregyházán a  Kossuth térről.
 
Túravezető: Harászi Enikő és Posta Róbert
 
Táv: 30 km
 
 
Bringázás a nagy tó körül
 
 
Immár 3. alkalommal kapcsolódunk be a Spirit of Balaton nevű  programba, melynek célja 24 óra alatt megkerülni a Balatont kerékpárral (212 km).
Aki vett már részt ezen az eseményen, tudja mit jelent egy nagy feladatot teljesíteni. Mekkora élményt nyújt csapatban, közösen, de mégis egyenként is megküzdeni a kihívással.
Örök emlék marad, egy nagyszerű teljesítmény, mely megmutatja mire képes az akaraterő. A magam részéről mindenkinek ajánlani tudom. Nem lehetetlen küldetés, sőt még csak kiemelkedő erőnlét sem szükséges a sikerhez. Pusztán elhatározás kérdése és a többi már megy magától, a csapat lelkesít, támogat mindenben és ez átsegíti a holtponton.
Ha ezeket a sorokat olvasva úgy érzed megmozdult benned valami, akkor ez a Te küldetésed is!
Az eseményről röviden:
A Sirit of Balaton rendezvény minden év július első szombatján van, jelen esetben 2015.07.04.-én. 
A program ingyenes, pecsételő állomásokat kell érinteni a Balaton
​ ​körül és 24 órán belül megkerülni a tavat, az irány és a kiindulási pont tetszőleges. Minden évben rengeteg ember pattan aznap kerékpárra, ami a hangulatot csak tovább fokozza, hiszen lelkes idegnek fognak útközben üdvözölni vagy éppen a vége fele biztatni.
 
Terveink szerint 2015. július 03​-án utazunk a Balatonhoz, hogy másnap reggel 8-kor frissen rajthoz állhassunk. Akár családi nyaralást is lehet ezzel a programmal fűszerezni és csak arra az egy napra csatlakozni csapatunkhoz. Az utazást személygépkocsival tervezzük, költség megosztással, amennyiben ez a jelentkezők között megszervezhető.
Jelentkezési határidő: 2015. június 20.
Jelentkezni lehet: zoldkeroprogram@gmail.com, vagy 70/ 631 16 26
Mindenkit várunk, aki csatlakozni szeretne egy színes programhoz. 
 
A múlt évi beszámoló és fotók:​ ​http://www.zoldkero.hu/kiemelt/balatoni-kanikula
.