Állatsimogató a Sóstói Múzeumfaluban

Az „élő múzeum” gondolata jegyében 1979 óta folyamatosan színesítjük a Sóstói Múzeumfalu programkínálatát, hogy változatos, de a népi hagyományhoz mégis hű kikapcsolódást nyújtsunk a hozzánk érkezőknek!
 

Időről időre házi- és házkörüli munkákat próbálhatnak ki érdeklődő vendégeink, s ugyancsak fontos szereppel bírnak mesterség- és kézműves bemutatóink. Közösségi épületeink legtöbbje is eredeti funkciójának megfelelően működik.

Az élővé tétel folyamata azonban itt nem ér véget. Hagyományos, a vidékre jellemző kultúrnövényeket termesztünk, és 2015 júliusától ismét jószágokkal népesítettük be Tirpák portánkat! A Nyíregyházi Állatparkkal való együttműködésünk hozománya az átalakított kifutókat belakó állatsereg: a parasztudvarba japán tyúkok, gyöngytyúk, pulykák és két pár begyes galamb költözött. Merinói juhok és házikecskék a szomszédságukban „nyitottá alakított” istállóban kaptak helyet.

A ki-be járás mindenki számára biztosított, így testközelből is megismerhetőek a békés, ember közelségét már megszokott jószágok. A Múzeumfalu állatsimogatója nyitva tartási időben fogadja az érdeklődőket. Szeretettel várunk minden állatbarátot!