Demény, a kötsög a nyíregyházi állatmenhelyen járt

Nyugalom, nem került ismét "rácsok" közé az ország legismertebb vizslája, csak a nála szerencsétlenebb sorsú társainak szeretett volna segíteni.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a celEB vizsla és kétlábúja, Magos Judit országos kezdeményezést indított DeMényista Mentorklub néven, amelynek célja havonta egy rászoruló, kóbor eb vagy macska támogatása gazdikeresésben, gyógyulásban, élelmiszerre való gyűjtésben. Ez a nagyszerű, jótékonysági kezdeményezés június hónapban a nyíregyházi árva kutyákat és cicákat célozta meg. Elkelt a segítség hiszen soha nem látott kutyakölyök-dömping, számos sérült kutya és sok-sok alom apró bársonytappancsú cica költözött az Állatotthonba ebben a hónapban!

"A MentorClub tagjai tárgyi és anyagi támogatással segítették lakóinkat, több százan drukkolták végig egy-egy kis sérültünk műtétét, kezelését, sőt Garfield cica és Peti kutya az ő segítségükkel szerető gazdira is talált!"- tájékoztatta portálunkat Raska Andrea.

 

Demény, a kötsög a nyíregyházi állatmenhelyen járt

Demény, a kötsög a nyíregyházi állatmenhelyre látogatott

 

2015. július 04-én az Állatbarát Alapítvány, Nyíregyháza, Csatorna u. 2. szám alatti Állatotthonába látogatott el Demény, kétlábújával Magos Judittal és a Deményista MentorClub képviselőivel, Czabán Bernadettel és Pitka Irénnel. Demény gazdija személyesen ismerkedett meg a menhely kis kedvenceivel. Judit szerelembe is esett nem egyszer, így  néhányuk örökbefogadásáról még Demény is alig bírta "leugatni".

 

Demény, a kötsög, Állatbarát Alapítvány

 

Demény, kétlábújával, Magos Judittal és a Deményista MentorClub képviselőivel, Czabán Bernadettel és Pitka Irénnel jött az Állatbarát Alapítványhoz

 

Természetesen a Dementorok nem jöttek üres kézzel! "A MentorClub által összegyűjtött adományokkal lepték meg kutyáinkat, cicáinkat. Rengeteg - számunkra kincset érő - dolgot kaptunk, gyógyszereket, kötszereket, pórázakat, ruhanemüt, kutya- és cicatápokat, étrendkiegészítőket...Pillanatok alatt megtelt a fillagória a sok-sok ajándékkal.Nagyon hálásak vagyunk a Deményistáknak, hogy anyagi- és tárgyi adományokkal segítették Állatotthonunk rászoruló lakóit!!!!! Egy önzetlen, példaértékű kezDeményezés, hihetetlen összefogás és csapatmunka mintegy 200 szomorú sorsú kis állat életét tette szebbé ebben a hónapban! Hajrá Dementorok! Száz meg száz árva négylábú vár rátok!" - tette hozzá a menhely képviselője.

 

Demény a sok-sok tárgyi adománnyal és június hónap dementoráltjával, Bobi kutyával

 

 

A tárgyi adományokon túl egész júniusban 620 ezer Forintot gyűjtöttek össze a menhelynek, amelyből az alapítvány az alábbiakat tudta megvenni:

 

Bobi kutya

Kenneljének felújítása: kb. 150.000 Ft anyagköltség
(és 2 másik öreg szobatársáé) 0 Ft munkadíj ( egy kedves vállalkozó támogatása)

Táplálék-kiegészítők: 5.000 Ft Energy Skelevet 
7.000 Ft Energy Regavet
16.000 Ft Happy Dog ArthroFit granulátum

Alfi kutya

Injekció kúra 0 Ft ( 6 hónapig) német támogatással 
Antibiotikum kúra 42.000 Ft ( 6 hónapig ) - ha elutazik, akkor ez nyilván csökken

Peti kutya

Műtét 60.000 Ft
Táplálék-kiegészítő: 16.000 Ft Happy Dog ArthroFit
Utókezelés( gyógyszerek, inj.) : 15.000 Ft
Kiskocsi 55.000 Ft

Kölyök kutyák

Vakcinák 205.000 Ft ( 75 db-t már megvettünk, elhasználtunk, 62 db kell még a jelenleg benn lévő kutyáknak, ebben benne van a tű, fecskendő, oltási könyv, állatorvosi díj költsége)
Száraztáp 26.000 Ft 30 kg Royal Canin mini stater
Giardia kezelés 55.000 Ft 5 liter Panacur suspensio
8.000 Ft 1 liter Trisulmix

Csöpi cica: 
Purevax vakcina 4.000 Ft 
Injekció a szőratkára 3x 3.000 Ft
Injekció szemgyulladásra 3x 3.000 Ft