Amerikai kosaras Nyíregyházán

Újabb légiós játékos leigazolását jelentheti be Nyíregyháza férfi kosárlabda csapata – adott tájékoztatást Oláh István, a Nyíregyházi Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője. A bosnyák származású Haris Taric mellett, most már Tate Unruh amerikai játékos is erősíti a csapatot ebben a szezonban.
 

A nyíregyházi férfi kosárlabda együttes fő irányvonala, hogy a csapat magját nyíregyházi származású játékosok alkossák, ami már július közepére megvalósult. A bosnyák származású Haris Taric megszerzését követően néhány nappal újabb légiós írta alá szerződését a nyíregyházi csapattal. Ezúttal az amerikai származású Tate Unruh került az együtteshez. A 25 éves, 193 cm magas, 79 kg súlyú játékos a Northern Colorado egyetemen végzett, jelenleg pedig     az ausztrál Ringwood Hawks játékosa.

Elit dobóról beszélhetünk, akivel a fedélzeten a nyíregyházi csapat jóval veszélyesebb lehet periméterről a következő szezonban – Tate az egyetemi évei alatt 44%-os triplamutatót és 94,3%-os büntető százalékot hozott 12,0 pontos átlag mellett.

 

A csapat legújabb légiósa augusztus végén, az ausztrál szezon befejeztével érkezik Nyíregyházára. Rajta kívül még 1 légiós érkezése várható, így rendkívüli módon már szeptember elejére összeállhat a férfi kosarasok teljes, 2015/2016-os kerete.