Szlovákiában is Nyíregyháza a téma

Nyíregyháza és a Magyar Turizmus Zrt. ezúttal Szlovákiában népszerűsítette a város turisztikai kínálatát. Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével november 23-án egy nyíregyházi delegáció utazott a Magas-Tátra kapujának is nevezett Poprádra, valamint a közeli Kassára, ahol újságírókkal és turisztikai szakemberekkel találkoztak.

Bár Nyíregyháza első számú küldőpiaca Szlovákia, a szakemberek szerint azonban jó bornak is kell a cégér. A turistaforgalom növelésének érdekében az ország távolabb fekvő területeire is érdemes figyelmet fordítani, jelen esetben Poprádra esett a választás. 

Az Európa Hotel különtermében a szakmai program vendégeit Jozef Švagerko Poprád polgármestere, Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere, valamint Szesztay Ádám főkonzul köszöntötte. Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója az észak-alföldi régió turisztikai lehetőségeit ismertette, majd Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője előadásában a téli turisztikai ajánlatokra helyezte a hangsúlyt. A Nyíregyházi Állatpark igazgatója, Gajdos László izgalmas előadást tartott a 2015-ben Európa legjobb állatparkja címet viselő Sóstó Zoo-ról. Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója előadásának középpontjában a gyógyászati komplexumban igénybe vehető szolgáltatások álltak. Az előadások elhangzása után a részvevők a jövőbeli együttműködéssel kapcsolatos kérdésekkel bombázták a szakembereket. A sikeres programot a három eredetvédett pálinka kóstolója zárta.

Dr. Kovács Ferenc tárgyalást folytatott Jozef Švagerko polgármesterrel Szesztay Ádám főkonzul jelenlétében a két város közötti gazdasági kooperáció építéséről. 

A kassai lakosok körében Nyíregyháza neve már ismerősen cseng, de még kevesen szereztek tudomást az új 1 400 m2-es gyógyászati komplexumról. Ezért a workshop központi témája a gyógyászati kezelések voltak, természetesen az Állatpark új attrakciói sem maradhattak ki a prezentációkból. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szénási Lajos külgazdasági attasé is.

Mindkét program szervezésében nagy segítséget nyújtott Renács Szlivia, a Magyar Turizmus Zrt. szlovákiai külképviselet vezetője.