Megemlékezés az emberi felelőtlenség, kegyetlenség áldozatainak emlékére

Magyarországon az elmúlt években jelentősen emelkedett az állatkínzásos esetek száma. Embertelen körülmények között tartott, megkínzott, bántalmazott, elpusztított állatok esetei....

A hazánkban hatályos törvények szerint az állatkínzás bűncselekmény és akár szabadságvesztéssel is büntethető annak elkövetője. Az állatbántalmazás azért is ijesztő jelenség, mivel tudományos kutatások igazolják, hogy összefüggésben áll  a családon belül elkövetett erőszakos cselekményekkel. Egy amerikai tanulmány tárta fel, hogy azoknak a családoknak a 60 %-ban, ahol a gyermeket bántalmazták, állatot is bántalmaztak már.... Előfordul, hogy az erőszakos családtag a házi kedvencet is bántalmazza, de az is, hogy a bántalmazott, "elnyomásban élő" gyerek a házi állaton vezeti le dühét, haragját.

Magyarországon ilyen jellegű kutatásnak nincs nyoma, de ez nem jelenti azt, hogy a jelenség hazánkban nincs jelen. Egyre gyakrabban érkeznek hírek, bejelentések, képek állatokkal való kegyetlenkedésről, borzasztó körülmények között tartott négylábúakról, szemétként kidobott egykori kedvencekről.

2016. február 20-án 14.00 órától pont ezért szerveznek az állatvédő szervezetek tüntetést Budapesten, mellyel szeretnék felhívni a figyelmet a hazai állatvédelmi szabályozás hiányosságaira.

 

Ugyan ezen időpontban a Nyíregyháza, Csatorna u. 2. szám alatti Állatotthonunkban egy közös Megemlékezésre várjuk a helyi Állatbarátokat, ahol egy-egy mécses gyújtásával emlékezünk meg az emberi tudatlanság, felelőtlenség és kegyetlenség ártatlan négylábú áldozatairól!

Kérjük, gyertek el minél többen és csatlakozzunk íly módon az állatkínzásos cselekmények elleni felkiáltáshoz.

A mécsesgyújtás mellett arra kérünk mindenkit, hogy ajándékozzuk meg Állatotthonunk kutyusait - akik szintén a felelőtlen állattartás miatt kerültek menhelyünkre - egy kiadós sétával, simogatással, szeretettel, foglalkozással!

Bővebb információt az érdeklődők a 42/727-736 telefonszámon kaphatnak!
 

 

Állatbarát Alapítvány