20 éves a Nyíregyházi Állatpark

20 éves a Nyíregyházi Állatpark A születésnap alkalmából számtalan akcióval, értékes nyereményekkel és új állatházakkal várjuk látogatóinkat.
Két évtizede már hogy megnyitotta kapuit a Nyíregyházi Állatpark, ezért idén óriási  meglepetésekkel várjuk vendégeinket. Az ünnep jegyében minden hónap 20.-án valamilyen érdekes programmal, látványossággal várjuk majd az ide látogatókat.

A március hónap újdonsága és egyben a 2016-os év szenzációja a húsvéttól látogatható Andok kalandok, amely elsősorban Dél- Amerika és az Andok állatvilágát mutatja be, nem mindennapi módon. A több mint 20 faj közel 100 egyedét sajátos körülmények között, kalandparkszerűen a lombkorona magasságából tekinthetik meg látogatóink. A függőhidakon keresztül haladva a nanduk, a jaguárok, a kapucinus majmok, a játékos ormányos medvék vagy az alpakák életébe éppúgy bepillantást nyerhetnek vendégeink, mint az Andok jellegzetes medvefajának, a pápaszemes medvék csapatának mindennapjaiba.  Az állatbemutató első újszülöttjét, a csíkos kis tapírt-aki mamájával él-húsvéttól már a nagyérdemű is megtekintheti.

        Persze az újdonságoknak se szeri se száma, hiszen áprilisban már nyílik az Ausztrál kifutó, ahol a legnagyobb ma élő erszényes állatokkal a vörös óriáskengurukkal éppúgy találkozhatunk majd, mint  az ausztráliai vadkutyákkal, a dingókkal.
       

20 éves a Nyíregyházi Állatpark

Szeretnénk, ha az idei jubileumi évfordulót sokan ünnepelnék velük, ezért egy különleges akcióval kedveskedünk. Azoknak, akik 1996-ban születtek s idén 20 évesek, - csakúgy, mint az állatpark- szinte ingyen léphetnek be a parkba, 2016 április elsejétől egész évben. Csupán 200Ft-os regisztrációs jegyet kell venniük, miután a bejáratnál valamilyen igazolvánnyal igazolták életkorukat. Az akciónak köszönhetően bízunk abban, hogy idén elérjük az 500 ezres látogatószámot is.
      Szálláskínálatunk is bővült, hiszen Állatparkunk üzemeltetésébe került a Sóstói erdő szélén található Ózoon Hotel is ( www.ozonhotel.hu ), ami az ország második állatkerti szállodája lesz, a szintén Állatparkos Hotel Dzsungel mellett. Megújult külső-belső környezettel és ételkülönlegességekkel várjuk majd a vendégeket. Az étterem, mely hangulatos kerthelységgel is rendelkezik, a családi ebédek és vacsorák, valamint különféle rendezvények hangulatos helyszíne lehet.
Az Ózoon parkjában hamarosan elkészülő játszóteret s az itt  kialakításra kerülő kisállat simogatót bárki díjtalanul használhatja majd, s annak örülünk majd, hogyha ismerősöknek, Nyíregyházára látogatóknak ajánlják majd ezt a szálláslehetőséget, hiszen a felújított 19 szoba, köztük a híres Kádár lakosztály ( a legenda szerint neki építették, hogy legyen hol megszállnia a szabolcsi vadászatok során ) bárki számára színvonalas pihenéssel szolgál. A legfontosabb, hogy akárcsak a Hotel Dzsungel vendégei, az Ózoon Hotelben megszállók is ingyen látogathatják az Állatparkot.

Nemcsak új látványosságokkal és kedvezménnyel várjuk a látogatókat, hanem egy nagyszabású utazási játék is útjára indul május elsejétől, ami hamarosan Állatparkunk internetes oldalán is elérhető lesz. Az egész szezon alatt, minden hónapban lesznek sorsolások, és értékes nyeremények találhatnak gazdára. A fődíj egy különleges egzotikus utazás, amit azok között sorsolnak ki augusztus végén, akik részt vesznek a „SóstóZoo expedícióban”.

A Nyíregyházi Állatpark elődjét 1974-ben alapították Sóstói Kultúrpark néven. Ekkor főleg az Ifipark működött és egy piciny vadasparkban a hazai állatokból mutattak be néhányat.
A nagy áttörés 1996-ban történt meg, amikor Gajdos Lászlót kinevezték igazgatónak és a 30 ha területen megjelent az első egzotikus állat, Elek az oroszlán és érkezte  óta is sorra érkeznek az állatritkaságok. A Nyíregyházi Állatpark ma már egy olyan brand, mely egybeforrt a minőségi állatkerttel, mind Magyarországon mind Európában.
A 20 évvel ezelőtti néhány tízezer látogató ma már bejön egy hosszú hétvégén, hiszen közel 450.000 –en voltak az elmúlt évben. 500 faj több mint 5000 egyede és különleges programok várnak mindenkit. Tavaly Európa legjobbja lett az 500 ezer látogatószám alatti állatkertek kategóriájában a Nyíregyházi Állatpark, ami szinte már felülmúlhatatlan. Szeretnénk ezt a pozíciónkat megőrizni, vagy legalábbis az első ötben maradni. 2015-ben született egy kiselefántunk, ami szakmailag  nagy elismerés és előrelépés volt. Idén is olyan különleges állatot várunk, ami igazi szenzáció lesz- de ez egyenlőre maradjon meglepetés.