Gyorsító pályán a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút projekt

A Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Nyíregyháza-Tokaj kerékpárút megépítését - olvasható a Magyar Közlönyben.

A két várost összekötő kerékpárútról tavaly novemberben egyezett meg Orbán Viktor miniszterelnök és Dr. Kovács Ferenc polgármester a Modern Városok Program nyíregyházi állomásán. A program keretében megvalósuló fejlesztésekről szóló kormányhatározat a kerékpárút teljes kiépítésének határidejét 2016. december 15-ében jelölte meg, a most született döntés a hatósági eljárások és ügyintézés gyorsítását teszi lehetővé, hogy az eredeti határidőre elkészülhessen a beruházás.

A Kormány 76/2016. (IV. 5.) Korm. rendelete az egyes közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény 12. § (5) bekezdés a) és g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

§
§ 3. §
Az egyes közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségü üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

Az R. 1/a. melléklete a 2. melléklet szerint módosul. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

melléklet a 76/2016. (IV. 5.) Korm. rendelethez
Az R. 1. melléklet 1. pontja a következő 1.208. alponttal egészül ki:

(1. Egyes országos közúti közlekedési projektek és a hozzájuk kapcsolódó, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások listája) „1.208. Nyíregyháza–Tokaj közötti hiányzó kerékpárútszakaszok megvalósítása."

melléklet a 76/2016. (IV. 5.) Korm. rendelethez
Az R. 1/a. melléklet 1. pontja a következő 1.63. alponttal egészül ki:

(1. Közúti közlekedési projektek)

„1.63. Nyíregyháza–Tokaj közötti hiányzó kerékpárútszakaszok megvalósítása."