Gyűjtés a Szimfónia program folytatására

Gyűjtés a Szimfónia program folytatására A Szimfónia Program folytatásához kéri az emberek segítségét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A legszegényebb családok gyermekeinek indított zenei képzés az elmúlt években bebizonyította, hogy valódi esélyt ad a legelesettebbeknek. Miközben ugyanis zenélni tanulnak, sikeresebbek és ügyesebbek lesznek a mindennapokban is. A korábban pályázati pénzből működtetett program forrásai kimerültek, a folytatás költségeit adományokból fedezi a Szeretetszolgálat.

  Egy gyermek további tanításához 10 ezer forintra van szükség. Segíteni közvetlen átutalással, online adományozással, vagy a 1350-es adományvonal hívásával lehet. 

Zenei esélyteremtő programja fennmaradásáért szervez adománygyűjtést a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Szimfónia Program hangszert, reményt és esélyt ad a legszegényebb családok gyermekeinek. A módszer nem tehetségeket keres, hanem a legelesettebbeknek nyújt kapaszkodót, hogy megerősítést kapjanak, javuljon az iskolai teljesítményük, és növekedjen az esélyük a továbbtanulásra. A 2014-ben indított programba 15 iskolában több mint 1000 gyerek kapcsolódott  be. A pályázati támogatás időszaka tavaly ősszel véget ért, így jelenleg 8 iskolában összesen  mintegy 350 gyerek vesz részt a foglalkozásokon. A program folytatásához támogatók segítségére van szükség. Minden tízezer forint egy újabb gyermek számára teremt lehetőséget, hogy tovább tanulhasson. Kérjük, segítsen, hogy folytathassuk! Bármekkora összegű hozzájárulás óriási segítséget jelenthet.

Számlaszámunk: Magyar Máltai Szeretetszolgálat (OTP Bank) 11784009-20202022 Köszönjük!

Egyszerű online adományozás és további részletek a http://szimfonia.maltai.hu/ oldalon. 

A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal támogatja a programot.

 

  

A Szimfónia program Venezuelából ered, ahol El Sistema, azaz „A rendszer” néven ismert. A  nyomorban élő gyerekek felemelésére 1975-ben indította útjára José Antonio Abreu zongorista, karmester és közgazdász. Az El Sistema nem hagyományos zenei oktatáson alapul, sokkal inkább örömzenélés, közösségi és sikerélmény. A programot a Symphonia Alapítvány hozta el Magyarországra és először Monoron a Tabán telepen vezette  a Máltai Szeretetszolgálat. Az első év eredményeinek ismeretében pályázati támogatásból 15 iskolában indult el a Szimfónia Program. A program a zenét szociális eszközként használja, melynek kulcselemei a sikerélmény, az önbizalom és a közösséghez tartozás érzésének megerősítése. Vecsei Miklós a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke a program kapcsán azt mondta, „Minden gyermeknek jár, hogy felfedezze magában a tehetséget, meglássa, hogy nem sikertelen, nincsen zsákutcába kényszerítve. Ehhez kell a Szimfónia és az a néhány csodálatos ember, aki tanítja őket.”