Idén is Helló Nyíregyháza!

Helló Nyíregyháza! 2016 Április 22-én 5. alkalommal is Hello Nyíregyháza! A rendezvényen egész nap változatos programokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket a belvárosban.

Hello Nyíregyháza!

 

 

 

 

 

 

Az önkormányzat által szervezett egész napos tavaszköszöntő, turisztikai szezonnyitó rendezvény, idén is a vidámság, a jókedv, a derű, az önfeledt szórakozás és természetesen a köszönések jegyében zajlik majd.

Nyíregyházán április 22-én, pénteken reggel 9-től estig tartó, utcabállal megkoronázott program kavalkáddal várnak mindenkit a belvárosba.

Játék meglepetésekkel

Már a kezdéskor meglepetés vár minden a Kossuth téren lévő gyermeket, majd a program hagyományosan egy fergeteges „Ovis sportvetélkedővel” folytatódik a Szökőkútnál. Ezt követően újabb meglepetés várja a színpad elé érkező kicsiket- nagyokat, majd a helyszín átalakul „Eszem-iszom” udvarrá!

Régi-új „utczák” és „szigetek” nyílnak

Már reggel megnyílnak az érdeklődő nagyközönség előtt az érdekesebbnél érdekesebb, tematikus „utczák”. A Szabadság téren, a Váci Mihály Kulturális Központ előtti területen bontakozik ki a „Civil Sziget” ahol vidám színpadi produkciókkal fogadják a nézőket. S természetesen 2016-ban is széles árukínálattal vár mindenkit a civil kultúrpiac és a vásári forgatag.

A Korzó felé vezető szakaszon várja a gyermekeket a „Kölyök utcza”, mely az eddig megszokottól hatalmasabb és érdekesebb játékudvar és „köszönő tallér” beváltóhely lesz.

A Dózsa György utcát a „Szakmák utcza” tölti meg élettel mely idén új
látnivalóként mutatkozik be. Ez az „utcza” köti össze a kulturális központot és környékét a Kossuth térrel.

 

A főteret körbeölelik a mosoly, a tavasz és a művészetek

A Kossuth téren lévő nagyszínpadon egész nap színes, változatos, szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket. Több helyi együttes is bemutatkozik a nap folyamán, de pl. kitelepül a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsora és természetesen nap végén sztárfellépővel, majd utcabállal várnak mindenkit!

A főtér szökőkút felőli oldalán vár mindenkit a „Tavasz utcza” friss, tavaszi virágokkal, zöldségekkel, madárkiállítással, arcfestéssel, csillámtetoválással és még sok más érdekességgel.

A Városalapítók szobránál a „Mosoly utczában” az esélyegyenlőség jegyében a sérült, vagy fogyatékkal élőket segítő egyesületek tevékenységével, céljaival és eredményeivel ismerkedhetünk meg.

A Sétáló utca átalakul „Művészetek utczává” ahol a képzőművészeté és a zenéé lesz a főszerep, összművészeti kulturális csemegét biztosítva ezzel az érdeklődőknek.

A Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár előtti tér mint „Könyvsziget” népesül be. Színes kínálattal, játékokkal, kézműves foglalkozással, könyvtári olvasóval várva a látogatókat. Ezen a helyszínen mutatkozik be a helyi értékeket népszerűsítve a Nyíregyházi Települési Értéktár is.

Köszönésért tallérok, tallérokét élmények

Helló Nyíregyháza! – idén is így kell köszönnie annak, aki beváltható „köszönő tallérokat” szeretne gyűjteni. Április 22-én öt „köszönő pultnál” várják a gyermekeket, felnőtteket, időseket és fiatalokat.

S idén még több ajándékra és meglepetésre válthatók be a tallérok. A Kölyök, Tavasz, Művészetek „utczában” és a Könyvszigeten is számtalan játék és kikapcsolódási lehetőség várja a szorgos gyűjtögetőket.

Egy kis ízelítő: játék kreatív fajátékokkal, játszóházban, csúszdán, tátogó békával, légvárban, vonatozás a csi-hu-hu-val, csillámtetoválás, arcfestés, frizurakészítés.

Így lesz igazi családi program és szórakozás ez a nap! Önök se hagyják ki! Helló Nyíregyháza!
 

Helló Nyíregyháza! a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár előtt is!

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár az épület előtti téren, a Szabadság téren a Könyvsziget szabadtéri könyvtárral települ ki a Helló Nyíregyháza városi rendezvényen.

A gyerekeket kreatívfajátékok várják: csigafuttató, sárkányetető, horgászás, gólyaláb, lengőteke.

Valamint kézművesfoglalkozással várjuk az érdeklődőket egész nap: tavaszi pillangó és szélforgó készítésére lesz lehetőség.

Könyvtári olvasóval (Hírlap- és könyvolvasó) várjuk az érdeklődőket, gyerekeket, szülőket egyaránt, akik a legnépszerűbb magazinok friss számait és legújabb könyveinket olvashatják.

Ezen a napon ingyenes lesz a beiratkozás minden könyvtárunkban. Ingyen elvihető könyvekkel ajándékozzuk meg a Könyvsziget látogatóit, valamint ajándék beiratkozási kuponnal is kedveskedünk, ami ingyenes beiratkozásra jogosítja tulajdonosát és ezt év végéig tudják beváltani leendő olvasóink.

Ezen kívül ingyenes wifi hozzáférést biztosítunk és egy számítógép segítségével közhasznú információt is szolgáltatunk.