Gyereknapi programot is rendez a Jósa András Múzeum

Május 28-án szombaton, a Régészet Napját ünnepeljük látogatóinkkal a Jósa András Múzeumban. Május 29-én, vasárnap rendezi a Jósa András Múzeum gyermeknapi programját, melynek egyik eleme a játékkiállítás.
 

Reggel 9 órakor kerékpáros csapat indul a Sóstói Múzeumfaluba, ahol megtekintik az Árpád-kori falut, majd visszatekernek a belvárosba, a Benczúr térre. Sóstón és a Jósa András Múzeumban is étellel-itallal várjuk a kerékpáros túra résztvevőit. Örömmel vesszük további kerekezők jelentkezését  az info@josamuzeum.hu  e-mail címen, vagy telefonon a 42/ 315-722-es számon, illetve személyesen a  Benczúr tér 21.szám alatt.  A regisztráció természetesen csupán technikai segítség a szervezőknek, így szombat reggel 9 óráig bárki csatlakozhat a kerékpározókhoz a Jósa András Múzeum előtt.

 

Múzeumi Gyereknap lesz május 29-én a Jósa András Múzeumban

Az már nem titok, hogy ezen a délelőttön tartjuk a " Honfoglalás színes ceruzával" rajzpályázat díjkiosztó ünnepségét, és megnyitjuk a gyerekrajzokból készült tárlatot. Most egy újabb programra derül fény, hiszen kicsik és nagyok, vagy akár szülők és nagyszülők kedvenc játékaiból rendezünk kiállítást. Vasárnap 9 órától várjuk a legszebb és legkedvesebb babákat, kockákat, vonatokat, állatfigurákat és egyéb tárgyakat, melyekhez kis ismertető szöveget is írjatok pl. arról, kitől, milyen alkalomra kaptátok, mit lehet tudni a játék történetéről!

Tárlókat  és kiállítási kellékeket bocsátunk rendelkezésetekre, hogy egy igazi múzeumban egy igazi kiállítás rendezői lehessetek! Kedvenceiteket természetesen rövid időn belül hazavihetitek.
Keressetek, döntsetek és gyertek!