Több mint száz juh pusztult el Tiszalökön

Száz juh veszett oda, tizenötöt pedig kényszervágásra szállítottak, amikor összeomlott egy ötszáz négyzetméteres, faszerkezetű, cserép fedésű, juhtartásra használt hodály szombat délelőtt Tiszalökön, a Dózsa György utcában.

Az épületben háromszázötven anyajuh volt, többségük a romok alatt rekedt. A mentésükhöz a hajdúnánási és a nyíregyházi hivatásos, valamint a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók vonultak, akik több állatot is kimentettek. A műszaki mentés irányítását a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vette át, a haszonállatok mentését több munkagép is segítette.Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy mosógép szombat délelőtt Tiszakanyáron, a Petőfi utca egyik családi házában. A tulajdonosnak sikerült a tüzet eloltania. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a az épületet átvizsgálták, majd a füsttel telítődött épületrészt nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kétszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet szombat délben Tiszabezdéden, a vasútállomás közelében. A záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

A gyalogosforgalmat akadályozta egy nagyméretű lehasadt faág szombat délután Pusztadoboson, az Alkotmány utcában lévő kastélyparkban. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt0 tájékoztatta lapunkat Dóka Imre tű. főhadnagy megyei szóvivő SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.