Családi nap a Sóstói Múzeumfaluban

2016. június 10-e emlékezetes nap lesz arajongók számára, hiszen kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság, amelyen 1972 után először a magyar válogatott is részt vehet. Ebből az alkalomból a Sóstói Múzeumfalu családi napot szervez, ahol –a címből is kiderül – a labdáé lesz a főszerep.
 

Legyen szőr, rongy vagy bőr, a labda megunhatatlan játék, amely a felnőtteket éppen úgy magával ragadja és izgalomban tartja, mint a gyermekeket. Ezért olyan programokat állítottunk össze, melyeka család legidősebb tagjaitól a legfiatalabb korosztályig mindenkinek jó szórakozást és tartalmas kikapcsolódást ígérnek.

10 óra 30 perckor az újlétai magtár épületében nyitjuk meg „Egy élet, egy város, egy csapat!” címmel azt az időszaki kiállítást, amely a Nyíregyháza Spartacus FC múltjának fontosabb állomásait mutatja be.
11 órától moderátorunk irányításával kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak látogatóink, amelyben a Spartacus egykori játékosai és az utánpótlás tehetségei vallanak magukról, a játékszeretetről, emlékezetes pillanatokról, példaképekről. A beszélgetésben az egykori vezetőedzők, Temesvári Miklós és Őze Tibor mellett Korpai Ferenc edző, valamint a játékosok közül Aranyi László, Eszenyi Dénes, Tóth János, Czeczeli Károly, Kiss Miklós, Kiss Kozma József, Szekrényes András, Gáspár László, Moldván Miklós és Szatke Zoltán vesz részt.
12 óra 30 perckor kezdődik a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek koncertje.
13 óra 30 perctől bikarodeó-versenyt rendezünk felnőtt (férfi-nő) és gyermek (fiú-lány) kategóriákban, melyek győztesei ZEMA ékszereknek, valamint a DECATHLON és a Nyírpapír Kft. vásárlási utalványainak örülhetnek.
15 órától Csernik Szende székely lábbábos, mesemondó lép fel, aki két mese között szívesen „játszódik”közönségével. Színpadocskáját a legváratlanabb helyszíneken rendezi be, hol egy asztalt terít meg meseabrosszal, hol a kemencepadkán ülve főzi ki meséjét. Történeteibe a köré gyűlő közönséget is belevarázsolja, így a hallgatóságból egyszerre meseszereplő lesz.
16 órától fiatal, tehetséges labdazsonglőrökkel találkozhatnak látogatóink, akik a látványos szabadstílusú futballművelői.

A nap folyamán élőcsocsó-bajnokságot rendezünk, melynek díjait a DECATHLON, az INTERSPORT, a Nyíregyháza Spartacus FC, valamint a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskola ajánlotta fel. A házi bajnokságra 5+1 fős családi csapatok jelentkezését várjuk.

Rendezvényünk látogatói többféle ügyességi vetélkedőn is megmérethetik magukat. A vállalkozó kedvűek egy akadálypályán haladhatnak végig, majdbizonyíthatják technikai tudásukat a rúgófalon. Büntetőket is rúghatnak, melyeket a Spartacus kapusa igyekszik kivédeni. Egy erős lábú látogatónk sebességbajnok lehet, hakellő erővel rúgja meg a labdát. A labda sebességét a Belicza János Zsolt által felajánlott mérőeszközzel fogjuk megmérni. Minden számban bajnokot avatunk és értékes nyereményeket (LIBRI, KORZÓ, PLÁZA által felajánlott csomagokat, utalványokat) adunk át.

A Pálinkaházban a világbajnok tiszavasvári szektorlabda csapat tart bemutatót. A közkeletű nevén gombfocinak nevezett játékban látogatóink is kipróbálhatják ügyességüket, a legjobbak a JOMA ajándékutalványait vihetnek haza. Természetesen vendégeink a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit is nyomon követhetik, a szurkolást folyékony kenyérrel és sörkorcsolyákkal fogjuk megkönnyíteni.

A gyerekeket újlétai magtárunk földszintjén kézműves foglalkozások: arcfestés, focis színező; karkötő-, nemezlabda-, illetve similabdakészítési lehetőség várja. Az emeleten pedig a FIFA 16 XBOX ONE szerelmesei kapcsolódhatnak be egy kis virtuális játékba. A nap igazi szenzációja a buborékfoci lesz, amelyet a gyerekek 6 éves kortól, térítésmentesen próbálhatnak ki.