Indul a Bátori nyár

Nyírbátorban 2016. június 1-jén indul a Bátori nyár. A kicsiknek, nagyoknak, családoknak szóló sokszínű kulturális programsorozat változatos szórakozási lehetőséget ígér egész nyárra a város lakóinak, a településen élőknek és az idelátogató vendégeknek egyaránt.
 

„Jöjjön el Ön is a Sárkányok földjére és ismerje meg a város különleges adottságait” - mondja Máté Antal, Nyírbátor polgármestere. Kollégáimmal mi nem csupán az évadban, nyáron is változatos, színes és gazdag kikapcsolódási lehetőséget nyújtunk mindenkinek - hangsúlyozta a város első embere.

A település zenei élete mindig kiváló volt. Kulturális értékeinket megőrizve, hagyományainkra építve igyekeztünk rendezvényeink színvonalát tovább erősíteni. Arra törekszünk, hogy a szünetben sem maradjanak események nélkül a zene kedvelői és a szórakozni vágyók. Programjainkban minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Szabadtéren, gyönyörű környezetben, kiváló műemlékek között, remek akusztikai adottságú helyszíneken, különleges környezetben megannyi izgalmas zenei csemegével várjuk vendégeinket.

Egy kis ízelítő a nyári választékból.
A Nyírbátori Koncertfúvószenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Caramel és a Kodály Filharmonikusok, a Miskolci Szimfonikus Zenekar Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekessel, Gál Tamás Liszt-díjas karmester, érdemes művész vezényletével nagyszerű zenei élményt kínál a muzsikát kedvelő közönségnek. Ismét lesz toronyzene, Farkas Ferenc alkotása három trombita, négy kürt, három harsona és tuba előadásában a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar tizenegy fúvósának közreműködésével. De nem marad el a swing, jazz, francia sanzon sem a Szlovák Golddies Zenekar és a Budapest Jazz Orchestra előadásában - boresttel egybekötve. Nem hagyhatók ki a nyírbátori Kőtár Étterem bor- és ételkülönlegességei. Hallható majd térzene a BrassEleven játékával, a toronyzene mellett játsszák még a fúvós találkozón Morricone zenéit, illetve fanfárt is fújnak a Minorita templomban, a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadása és a záró koncert előtt. Ismét városunkban köszönthetjük az ExperiDance társulatot, amelyet a hazai és külföldi közönség a magyar tánckultúra utazó nagyköveteiként ismer. Az Ezeregyév és a Gyöngyhajú lány balladája - a musicalek alfája és omegájaként emlegetett produkciójukat láthatják az érdeklődők.

 

Az 50. Nyírbátori Zenei Napokra Györki Emese kézműves bonbonjai egyfajta „műsorkalauzként” szolgálnak, de a Csekő Kávéház és a Sipos Cukrászda ízletes süteményt készít erre az alkalomra az ínyenceknek.

A Bátori nyár gazdag programsorozatát folyamatosan figyelemmel kísérhetik két új felületünkön, a nyirbátor.hu weboldalon a Látnivalók, a facebook közösségi oldal Kulturális Központ aloldalaként indított Nyírbátori Programok címen.
Tájékozódjanak oldalainkról!

Töltsük együtt a nyarat! Jöjjenek el hozzánk kikapcsolódni, szórakozzanak a Sárkányok földjén!

Bővebb információ a www.kulturaliskozpont.com oldalon található.