Laptopcsomagot adományozott a Tesco a nyíregyházi polgárőrségnek

Laptopcsomagot adományozott a Tesco a Nyíregyházi Megyei Jogú Város Közbiztonsági Alapítványán keresztül a Nyíregyházi Polgárőr Egyesületek új koordinációs irodájának. Az áruházlánc kiemelten fontosnak tartja a közösségek támogatását és a társadalmi felelősségvállalást, ezért Nyíregyházán az ORFK országos "Nagyvárosok biztonsága" elnevezésű bűnmegelőzési kampányában is részt vesz.

Június 21-én Dr. Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Farkas József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság megyei rendőrfőkapitánya, Somogyi János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Dr. Illés László r. alezr. városi rendőrkapitány társaságában nyitotta meg a Nyíregyházi Polgárőr Egyesületek új koordinációs irodáját. A Tescónak nagyon fontos a közbiztonság és a civil közösségek támogatása, ezért a nyíregyházi Civil Házban helyet kapott iroda működéséhez egy laptopcsomaggal járult hozzá, mely a notebookon kívül nyomtatót, egeret és táskát is tartalmaz. Az áruházlánc az irodában dolgozók munkáját egy új mikrohullámú sütővel is támogatja.

A nyíregyházi közbiztonság megőrzésének érdekében az áruházlánc május 6-tól helyet ad az ORFK országos "Nagyvárosok biztonsága" bűnmegelőzési kampányának programjához is a városban. A kampány során az áruház bejárata mellett a rendőrség, a polgárőrség és egy helyi fiatalokkal foglalkozó nonprofit szervezet munkatársai hívják fel a vásárlók figyelmét a bűnmegelőzésre és felelősségteljes alkoholfogyasztásra minden pénteken, egészen szeptemberig. A Tesco munkatársai emellett egy városi játszótér felújításához is felajánlották segítségüket, hogy a legkisebbek arcára is mosolyt csaljanak.