Döntötte a fákat a viharos szél

 Több útra borult, vagy leszakadt faág eltávolításához riasztották a tűzoltókat vasárnap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nagyméretű, kiszáradt nyárfa dőlt az úttestre vasárnap délelőtt Ibrányban, az üdülőterületen, ahol forgalmi akadályt képzett. A város önkormányzati tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el az útakadályt. 

Nyíregyházán, a Vasvári Pál utcában egy parkoló gépkocsira szakadt egy akácfa ága, a járművet a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szabadították ki. 

Vásárosnamény és Nagydobos között pedig az útra borult akácfa zárta el a fél útpályát, a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók számolták fel a forgalmi akadályt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

 

Árokban összehordott kommunális hulladék és fanyesedék égett vasárnap este Nyíregyházán, a Szikla utca végén. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Kisvárda és Pap között az út melletti száraz aljnövényzet kapott lángra, a kisvárdai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt.

Vízelvezető csatornába hajtott egy személygépkocsi hétfőn délelőtt Kemecse határában, a Babibicztanyánál. A jármű vezetőjét megfigyelésre kórházba szállították. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit csörlő segítségével húzták ki a vízből és vontatták fel a meredek partoldalon.

Dóka Imre tű. főhadnagy