Együttműködés az NI Hungary Kft. és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum között

Az elektronikai ipar elemi érdeke, hogy a műszaki szakközépiskolák kiválóan működjenek és tanműhelyeik jól felszereltek legyenek. A tanulóknak először itt kell megszerezni az alaptudást és elsajátítaniuk a precíz, pontos munkavégzést, a felelősségteljes viselkedést.

Az NI Hungary Kft. 2001-es debreceni megalakulása óta a régióban nagyon sokat tett azért, hogy az érdeklődő diákok szakmai fejlődését biztosítsa. Erre jó példa a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolával kialakított sikeres együttműködés.

2015 nyarától a nyíregyházi iskola diákjai az NI Hungary Kft-nél töltik a nyári gyakorlatukat, akiknek a szállás és helyi útiköltségét is a cég támogatja. Az iskola az NI-tól tavaly két darab szervert, Elvis mérőeszközöket, myDAQ műszereket, LabView és Multisim szoftvereket kapott oktatási tevékenységének támogatása céljából. A szaktanárok a közelmúltban részt vettek egy egy napos oktatáson, ahol gyártástechnológia, alkatrész és termékismeret volt a fókuszban. Idén szeptember végén elindult a 2. évközi gyakorlat, amelynek köszönhetően az évközi szakmai gyakorlatot is itt töltik a tanulók, az utaztatást továbbra is az NI biztosítja. Az NI munkatársai rendszeresen részt vesznek a Bánki Nyílt napon és diáknapon, ahol többek között demo bemutatót és karrier beszélgetést tartanak.