A régi Magyarország Ízei - Képekben

2016. szeptember 11-én. vasárnap egész napos gasztronómiai fesztivált rendeztek a Sóstói Múzeumfaluban. A remek nyári időben lezajló, hangulatos rendezvényről fogadják szeretettel alábbi képes beszámolónkat.

2016. szeptember 11-én (vasárnap) egész napos gasztronómiai fesztivált rendeztek a Sóstói Múzeumfaluban. A hangulatos, népzenés, néptáncos műsorokkal tarkított rendezvényen a megye legfinomabb magyar és nemzetiségi tájjelegű ételei kerültek az érdeklődők tányérjába.

 

Márpedig érdeklődőből akadt bőven, a kellemes nyári időben több mint kétezer-ötszázan látogattak ki a Skanzenbe, ahol közel háromszáz közreműködő dolgozott azért, hogy a vendégek jól érezzék magukat, tartalmas kulináris és kulturális kikapcsolódásban legyen részük.

 

 

A települési és nemzetiségi önkormányzatok, civil egyesületek amatőr csapatai mellett a gasztronómia hivatásos lovagjai is harcba szálltak a látogatók elismeréséért, amit a reneszánsz korból hozott receptekkel kívántak kivívni. A kígyózó sorok tanúsága szerint igen nagy sikerrel. „A fesztivál legízesebb étele” címet a tirpák Bokortanyák Lakosságáért Egyesület főzőcsapata nyerte el, az általuk főzött káposztás paszulylevest ítélték a vendégek a legízletesebbnek.