Ideiglenes kisállat befogadók segítségét kéri a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány

Sürgősen várják mindazok jelentkezését akik életkörülményei, lehetőségei engedik néhány kutya vagy cica családnál történő átmeneti elhelyezését.

Az óriási zsúfoltság csökkentése azért is fontos, mert az utóbbi hetekben olyan sok állatot vittek a Csatorna utcára, hogy mind cica-, mind kutyafronton dupla létszámmal üzemel Állatotthon. Nincs több hely, s nemcsak nem lehet a menhelyen új állatokat elhelyezni, a menhely munkatársai lélektanilag is nehezen mondanak nemet egy-egy újabb bejelentésre.

Jelenleg egy-egy kennelben 5-6-7 kutya él pici helyen, a 35 férőhelyes Macskaházban pedig több mint 60 cica. Így kizárólag örökbe- vagy ideiglenes befogadással van esélye az újonnan érkezőknek életben maradni, megvárni, amíg a menhelyen megfelelő hely szabadul fel.

Számos ápolásra szoruló beteg és több mint 70 kölyök állat reménykedik abban, hogy nem a kennel vagy ketrec rácsai között kell felcseperednie. Ha akár egyikőjüket is ideiglenes helyre kerülne, nagy segítség lenne még bajban, életveszélyben lévő társaknak is....

 

Az ideiglenes befogadásban lévő állatok élelmezését, gyógykezelését, vakcinázását az Állatbarát Alapítvány természetesen vállalja.

Kérik, hogy jelentkezzenek azok a családok a 42/727-736 telefonszámon, akik vállalni tudják egy vagy több árva négylábú gondozását átmenetileg.

Az állatbarátoktól pedig türelmet kér az Alapítvány! Amennyiben kóborló állatot találnak, próbáljanak segíteni rajta ideiglenes elhelyezéssel. Az élelmezésében, gyógykezelésében kérésre segítenek!

És ezúton köszönik a türelmet, a megértést, a segítséget!
 

 

Állatbarát Alapítvány