2 éves lett Kamilla a Sóstó Zoo zsiráfja

2 éves lett Kamilla a Sóstó Zoo zsiráfja2 éves lett Kamilla, a Nyíregyházi Állatpark legifjabb zsiráf hölgye. A jelenleg 3 méteres szülinapos különösen közel áll a park gondozóihoz, hiszen - mivel az anyja nem nevelte - ők etették, eleinte még éjszaka is.

Mivel az etetési időszakot kivéve, a borjú a 4 fős Rothschild tenyész állománnyal közösen élt, ő is a csapat tagja maradt, így azóta is együtt van, ivarérett fajtársaival.

Kamilla és a többi zsiráf is a Tarzan ösvénye „legkimagaslóbb egyéniségei” s a hatalmas szavanna kifutóban különleges, ritka patásokkal élnek együtt.

 

 

Kamilla napjainkban - 3 méteres

 

 A Rothschild-zsiráfok (Giraffa camelopardalis rothschildi) a zoológusként is elismert híres bankár, Walter Rothschild (1868-1937) után kapták nevüket. Eredetileg Ugandában, Kenyában, illetve Dél-Szudánban őshonosak,ezért Uganda zsiráfnak is szokták nevezni. Veszélyeztetett patásnak számítanak, a természetben kevesebb mint 700 egyed él belőlük. A világ állatkertjeiben nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon, köztük 5 itt, a Nyíregyházi Állatparkban él. Kamilla, a hetedik Nyíregyházán született zsiráf.