Modern Vállalkozások Programja - Nyíregyházán

2017. február 15-én került megrendezésre Nyíregyházán a Modern Vállalkozások Programja megyei Információs napja, melyen számos kis-és középvállalkozó vett részt, hogy közelebbről megismerjék a program adta lehetőségeket.

A rendezvényt Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere nyitotta meg, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy a program kiváló lehetőséget biztosít az informatikai fejlődésre a kis-és középvállalkozásoknak, megyei és országos szinten egyaránt. A megyében élő kkv-nak minél több informatikai megoldást kellene használniuk ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a versenytársaikkal szemben. Kitért arra, hogy a digitális város mintaprojekt helyszíne Nyíregyháza volt, melynek köszönhetően tavaszra 97%-os szélessávú gyors internet infrastruktúra áll majd rendelkezésre, amely európai szinten is jelentősnek mondható.
A köszöntők sorát Pekó László a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke folytatta, aki elmondta, hogy az infokommunikációs eszközök korszerűsége nagyban befolyásolja egy vállalkozás hatékonyságát. A Modern Vállalkozások Programja pedig remek lehetőség arra, hogy a vállalkozásokat elindítsa a digitalizáció fejlődésének útján és tájékoztatást adjon arról, hogy milyen fejlesztési irányokban érdemes gondolkodni, amelyekhez pályázati források állnak rendelkezésre. Felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a kamarában elérhetőek az IKT tanácsadók, akik mindig szívesen fogadják, sőt várják a vállalkozói megkereséseket. Kérte a jelenlévő vállalkozókat, hogy éljenek a projekt kínálta lehetőségekkel, fejlesszék, modernizálják vállalkozásukat.

A megyei rendezvény kapcsán több meghívott előadó mutatta be a saját tevékenységét elősegítő informatikai eszközök, szoftverek, felhőszolgáltatások használatát, amelyekkel egy vállalkozás hatékonyabban működhet a mai modern világban. Az előadások szünetében a megjelenteknek lehetőség adódott a meghívott kiállítók és standok megtekintésére, amely lehetőséget biztosított a partnerek és a vállalkozások közötti kapcsolatépítésre. A rendezvényt egy fórumbeszélgetés zárta, ahol a jelenlévő szakértők válaszoltak az aktuálisan felmerülő infókommunikációt érintő kérdésekre.

 

 

Röviden a programról:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016 tavaszán hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Eddig több mint 7300 kkv csatlakozott a programhoz. Ezek a vállalkozók felismerték, hogy az informatikai eszközök és szolgáltatások használata hozzásegíti őket bevételeik növeléséhez, kiadásaik optimalizálásához és hatékonyságuk fokozásához.
A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.
A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt ezekre a problémákra nyújt megoldást. Országosan 27 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik többéves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen díjmentesen! A vállalkozások a részvételt követően a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak a GINOP-3.2.2 pályázaton, amelyeket 2017. március 8-tól lehet benyújtani.

A 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű rendezvénysorozat állomásain tartalmas, gyakorlati előadások mellett az informatikai területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők.

A következő Információs Nap helyszíne és időpontja:

Vásárosnamény, 2017. március 8. 10.00 óra, Hunor Hotel és Étterem (4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 25.), a részvétel díjmentes.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, regisztrálni a www.vallalkozzdigitalisan.hu honlapon lehet!