Néptáncantológia a Budapesti Operettszínházban

A tavalyi év legjobb alkotásait és együtteseit bemutató válogatás 2017. február 25-én, szombaton került a Budapesti Operettszínház színpadára. A Nyírség Táncegyüttes ezúttal a Nádasmenti hangulatok c. koreográfiával mutatkozott be, amely a kalotaszegi Méra falu páros táncait valamint más nádasmenti falvak legényes táncait állította színpadra!

A sikeres együttesi bemutatkozás mellett a háromórás gálaműsorban bemutathatták díjazott produkciójukat azok a szólisták is, akik januárban nyerték el az Aranygyöngyös vagy az Aranysarkantyús Táncos címet. A Nyírséget a szólisták között két fiatal, díjazott  szólótáncos - Szűcs Nóra és Demarcsek Dániel - képviselte, akik a rábaközi Vitnyéd táncait adták elő!

Ugyanezen a napon a Lókötő Táncegyüttes képviselte városunkat, a Vécsey Károly Általános Iskolát és a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolát az Ifjúsági Néptáncantológián, melyet szintén Budapesten, a Kőbányai Kulturális Központban rendeztek meg! Az ifjúsági csoport szintén hatalmas sikert aratott vezetőik - Grexáné Nagy Enikő és Ugyan Attila - Bodrogközi táncok c. koreográfiájával!