Kalandos Kardok a Könyvtárban

Kalandos Kardok a Könyvtárban Kalandos Kardok elnevezéssel játékos családi programokkal várják az érdeklődőket a  Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárbam a Múzeumok Éjszakáján, június 24-én 17 - 21 óra között.

A játékok közben megismerhetik a magyar kultúránk részét képező szablya, szablyavívás, huszárság és a tágabb értelemben a magyar katonaság történetét.

Vívhatnak a híres "TOLDI-BÁBUVAL", amin a Magyar Királyi Toldi Miklós Honvéd Sporttanár- és Vívómesterképző Intézet hallgatói gyakoroltak.

A gyerekek RAJZVERSENYEN vehetnek részt. A rajzokat megosztjuk a könyvtár Facebook oldalán és a közönségszavazatok alapján díjazzuk a legjobbakat. A készített rajzokból kiállítást szervezünk. A legkisebbek különböző KATONAI SZÍNEZŐ-vel fejleszthetik kézügyességüket. A család nagyobb tagjait pedig a Társalgóban a RÉGI MAGYAR POLGÁRI ÉS KATONAI VISELETEK, FEGYVEREK című kiállítás várja, Kulcsár Róbert magángyűjtő tárlatvezetésével. Akinek pedig kedve van, részt vehet a „HADJÁRAT A KÖNYVTÁRBAN, PINCÉTŐL A PADLÁSIG” című könyvtárlátogatáson is.

 

Kalandos Kardok a Könyvtárban

 

Ezen a délutánon ingyenes lesz a beiratkozás, és még sok érdekességgel várunk minden kedves érdeklődőt a könyvtárban és a könyvtár előtti téren.