Tiszadobon a Középkori templomok útja kiállítás

A protestáns világ 2017-ben ünnepli a reformáció kezdetének 500 éves jubileumát, a Kárpát- medence reformátussága emellett saját hitvalló közössége megalakulásának 450. évfordulóját is. Az emlékévhez kapcsolódva az év eleje óta a régió több pontján, közintézményekben, bevásárlóközpontokban jelenleg pedig az idegenforgalmi szempontból kiemelt helyszínen, Tiszadobon, az Andrássy-kastélyban is látható a Középkori templomok útja tematikus fotókiállítás.

 A szervező SZSZBMFÜ Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. célja a kiállítással megismertetni Szabolcs- Szatmár- Bereg megye épített, történelmi, irodalmi, vallási emlékhelyeit is.

 

A választás azért is esett Tiszadobra, mert a 2,2 milliárd forintért felújított Andrássy-kastély épülete és parkja 2015-ös megnyitása óta egyre népszerűbb a látogatók körében, amit mi sem bizonyít jobban: a tavalyi évben több mint harmincezer látogatót fogadott a Nyíri-Mezőség kiemelkedő turisztikai attrakciója.

A szabadtéri fotótárlat augusztusig ingyenesen tekinthető meg a kastély parkjában.