VIDOR 2017 - 3. napi programok

 Vasárnap is érdemes kilátogatni a Kossuth térre, ahol Deborah Cattaneo légtornász és a Duotrixx stand up-zsonglőrjei kiegészülve bűvölik majd el a járókelőket, ahogyan tették azt a korábbi VIDOR Fesztiválok alkalmával is.

Ahogy más napokon, ma is már délután megkezdődik a zene-bona, és több kisebb színpadon is zenészek muzsikálnak nekünk. A Korzó színpadán többek között KÁRÁSZ ESZTER ÉS AZ ESZTERLÁNC MESEZENEKAR lép föl 15:30-kot. 16:30-tól a Dózsa György utca sétáló szakaszán TIBI A HEGYRŐL, az Országzászló téren 16:40-től és 18:00-tól TÜNDE ÉS PILA DUÓ szórakoztatja a nagyérdeműt. 
 
 
A vasárnapi nagyszínpadi produkció a színházban Woody Allen szextettje két tételben. A SZENTIVÁNÉJI SZEXKOMÉDIA  magyar színpadi változatát Woody Allen filmforgatókönyve alapján Kozma András fordításának felhasználásával Kern András, Perczel Enikő, Vörös Róbert készítette. Andrew, a bogaras feltaláló és kissé boldogtalan felesége, Adrian a Szent Iván éji hosszúhétvégére fogadják barátaikat. Leopold professzor arra készül, hogy feleségül vegye a vonzó Arielt, akinek egykor kapcsolata volt Andrew-val, aki persze mindent tagad. Maxwell, a nőcsábász orvos is megérkezik, oldalán friss szerzeményével, a pokolian csinos ápolónővel, Dulcyval. Három pár, egy vidéki nyaraló, Szent Iván éji őrület – na és persze Woody Allen utánozhatatlan humora. Alekszandr Bargman, a nagyszerű orosz rendező sajátos stílusban és játékos nagyvonalúsággal állít elénk váratlanul merész fordulatokba hajló helyzeteket. Elszabadulnak az érzelmek – Woody Allen varázsütésére, egy igazán szellemes és fülledt erotikájú színházi estét ígérve. Mert "a szex oldja a feszültséget, a szerelem pedig okozza". .
 
 
 
Aki a Kamara meghittségére esküszik, annak a Gólem Színház HALPERN ÉS JOHNSON című darabját ajánljuk. Megrendítő, olykor melankolikus vígjáték szerelemről, barátságról, boldogságról, egyszóval az életről; Trokán Péter és Székhelyi József tolmácsolásában.
 
Joseph Halpern nemrég töltötte be a hetvenet, morcos, hirtelen haragú férfi; hajdanán kétkezi munkásként dolgozott, jó ideje azonban saját vállalkozását irányítja. (A cége kartondobozokat gyárt.) Dennis Johnson szintén hetven körüli, elegáns, kifinomult, visszafogott, választékos modorú úr; mielőtt nyugdíjba vonult, okleveles könyvvizsgálóként dolgozott. (Véletlenül sem mondaná, hogy könyvelő.) A két férfi még sosem találkozott, és egyértelműen nincs bennük semmi közös. Látszólag. Ám a találkozás elkerülhetetlen, és amikor végre megtörténik, fény derül arra is, hogy ők ketten valamiben nagyon is hasonlítanak… Ahogy kezdik megismerni egymást, régi titkok, ötven éven át elhallgatott hazugságok kerülnek felszínre. Halpernnek és Johnsonnak sok mondanivalója akad a házasságról, az emberi kapcsolatokról, és arról, hogy milyen kevéssé ismerhetjük azt az embert, aki a legközelebb áll hozzánk.
 
 
Hét órától a ZUBOLY zenéjére rophatja a táncos kedvű közönség a templom környékén. A 12 éves Zuboly zenekar az egyik legszínesebb vegyes társaság a mai magyar könnyűzenei palettán. Európa majdnem minden országában felléptek már, és az itthoni nagy fesztiválok teltházas nézőterei is bizonyították, hogy nem volt hiábavaló az együttműködés. Új lemezükön közreműködik a Zuboli Masír Band is, amely a fúvószenekari hagyományokba igyekszik beoltani a „zubolyos” gondolkodást, vagyis keveredik a Big Band, a Balkán és a mesebeli tűzoltózenekar hangzása a Kalocsai Mars-sal, a sváb polkával és a schlagerekkel...
 
 
 
A Kossuth téri ingyenes koncerteket megkoronázandó este 20:30-tól a hatalmas rajongótáborral büszkélkedhető Punnany Massif lép föl. A zenekar az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágát. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát ötvöző hip-pop.
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel a népszerű humorista és Stand-up comedy előadó a tervezett egy helyett két előadással érkezik Nyíregyházára. Hadházi László augusztus 27-én vasárnap, 18:00 és 20:30 órai kezdéssel várja a közönséget TV LACI – A világ, és ami helyette van c. önálló estjére.