Európai Autómentes Nap a Zöld Kerék Alapítvánnyal

Bringás reggeli és ,,TE SZEDD!" akció után lendületben a Zöld Kerék. Nemrég 300 kakaós csigával és almával vártuk a bringásokat Nyíregyházán, hulladékot gyűjtöttünk a kerékpárutak mentén, most pedig arra készülünk hogy megmozgatjuk a várost 2017. szeptember 22-én.
 

Nyíregyháza város önkormányzatával és a Vinibike Egyesülettel közös szervezésében délután 14 órától érdekes és mozgalmas programokkal készülünk. Az Európai Autómentes Nap alkalmából felhívjuk a figyelmet az felelősségteljes autóhasználatra, a környezetünk és a természet védelmére, a testmozgás fontosságára, az egészséges életmódra.

Ezen a délutánon minden korosztálynak szervezünk programokat a Váci Mihály Kulturális Központ előtt,  a Szabadság téren, szemezgessünk belőlük. A kicsiknek bábszínházzal kedveskedünk, de lesz póniverseny és szivacs kocka játszóház is. Az iskolásoknak BRINGA SULI, vagyis kerékpáros ügyességi pálya, KRESZ teszt és mászófal. Triál bemutató, többféle kézműves foglalkozás, csillám tetoválás, mediball és táncbemutatók, környezet és természetvédelmi programajánlók, tanácsadások.

 

 

Szervezünk kerékpáros eljutási versenyt is, melynek lényege hogy a ki tud gyorsabbal eltekerni a Sóstóra és vissza. BRINGÁRA NYÍREGYHÁZA! címmel tervezünk egy közös kerekezést ahol az első 100 résztvevő ajándék pólót kap. Érdemes lesz eljönni mert, sok értékes nyeremény sorsolunk ki és két városi kerékpár is gazdára talál. A napot salsa bemutató zárja.

Addig is hátszelet a bringázáshoz, találkozzunk péntek délután a Szabadság téren.

További információ: www.zoldkero.hu, zoldkero@gmail.com, 70/220-38-85
 

Zöld Kerék Alapítvány