VIDOR 2017 - utolsó, 9. napi programok

Elérkezett a VIDOR Fesztivál utolsó napja, de ne keseregjünk, még számos érdekes program vár ránk szombaton! Többek között a Csodavárban a Down Egyesület szervezésében MAJOROS ÁGI BÁBSZÍNHÁZA mutatja be a SZÁZSZORSZÉP BÓBISKA mesejátékot.
 
 A Királynők Kertjének közepén áll egy csodálatos harang, amely csak akkor szólal meg, ha a Királynőnek gyermeke születik. Új lakói, a lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni az átok erejét és elnyerni a boldogságot?
 
Szerző: Szász Ilona
Tervező: Mátravölgyi Ákos
Zeneszerző: Nagy Szabolcs
Rendező: Bartal Kiss Rita
Játssza: Majoros Ágnes 
 
 
"HAZUDJ INKÁBB, KEDVESEM" - ezt nem sokat halljuk a való életben, de a Nagyszínpadi darab eköré fog szerveződni ma este. Hazudni rossz, értem? Bár néha kétségtelenül muszáj: hol a helyzet hozza úgy, hol a jellem parancsolja meg, hol pedig a szenvedély diktálja így. Ezúttal eme harmadik eset esete forog fenn: jólét-szülte, unalom-nemzette hazugságok hálóját csodálhatjuk meg, valamint a folyamatot, melynek során fentemlített háló egyre tágabb, egyre áthatolhatatlanabb – és a maga módján egyre szórakoztatóbb lesz, olyannyira szórakoztató, hogy halálra (olykor a szó legszorosabb értelmében) röhögjük magunkat, mire kikeveredünk belőle. De ha mégsem, és élve gabalyodnánk ki a hálóból, akkor örömmel üdvözölhetjük magunkat a valóságban, ami – többek között – arról nevezetes, hogy nincs a világnak az a szemenszedett hazugsága, amelynek esélye volna felvenni vele a versenyt.
 
 
A Rózsavölgyi Szalon Arts&Café pedig a Krúdy Kamarában mutatja be a VALAMI CSAJ(OK) című komédiát. Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című művét még abban az évben bemutatták Londonban, 2013-ban pedig film készült belőle. Magyar nyelven játszották Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Temesváron. Magyarországon a Rózsavölgyi Szalonban látható először. Az előadás különlegessége lesz, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő, Pokorny Lia játssza. Egy középkorú férfi nősülni készül – s elhatározza, végigjárja az élete nagy szerelmeit – valamennyiükkel hasonló szállodai szobában találkozik, más-más városokban (az első szerelem, a második az érzéki, a harmadik a különleges, a negyedik az igazi) – de nem lel megnyugvást, a nők sokkal többet értek-érnek nála – egy elrontott, gyáva élettel kell szembenéznie a végén… 
 
 
Lengyelországból érkezik hozzáőnk a VOŁOSI, hogy 17:30-tól Nyíregyháza belvárosát színesítsék. Az együttes 2010-es debütálása az „Új hagyomány” fesztiválon díjáradatot eredményezett. Behatárolatlan zenéjüket, amely eredeti és egyedülálló, nemcsak a kritikusok, de a közönség is nagyon szereti. Átlépik a zenei határokat, meglepetésszerűen használják hangszereiket olyan melódiákhoz, amelyekhez nem szoktunk hozzá, elegyítve a lengyel Kárpátok kemény hangzását, a rock és az érzelmes jazz elemeivel. Modern és klasszikus, fülbemászó és érzelemteli, ez a Vołosi!
 
 
A ŽAGAR pedig 19:00-től kezd a Nagyszínpadon. Európa közepén egy meghatározó zenei világ vált ismertté Žagar néven. 2017 újra egy izgalmas év hiszen a csapat új lemezen dolgozik, amelybe rendhagyó módon még a megjelenés előtt a koncerteken is belehallgathat a közönség. A zenekar megalakulása óta koncertezik, az országhatáron túl számos európai nagyvárosban sikerrel léptek fel. A Depeche Mode Universe turnéjának budapesti állomására a Žagart választotta előzenekarának. Az MTV European Music Awardson már kétszer jelölték őket. A fellépések mellett számos filmben, illetve TV-sorozatban hallhatóak a zenéik. 
 
 
Hölgyeim és uraim, kapaszkodjanak meg! A cirkusz 20:30-kor érkeziki meg a Kossuth térre! Az Electric Swing Circus hat főből álló formáció zseniálisan ötvözi a huszas évek swing hangzását az elektro beats ritmusával. Egyedi hangzásukkal az elektronikus zenét keverik a retro ritmusokkal, őrült gitárral és két női énekes-táncos frontemberrel, akik a hangulatot a végsőkig fokozzák. Induljon a produkció!
 
 
Ezt követően kerül sor a 2017.évi VIDOR Fesztivál zárására, rendhagyó módon egy tűzijátékkal - mivel az augusztus 20-i kedvezőtlen időjárás miatt akkor elmaradt.  A tűzijátékot követően pedig a Korzó színpadnál bemutatásra kerül a #SOHAVÉGETNEMÉRŐS című zenés, magyar filmvígjáték. A film hat jókedvű történetet mutat be a mai tizen- és huszonévesek világából. Szerelem, kalandos barangolások, emlékezetes bulik, meghatározó élmények váltják egymást. A főszerepeket fiatal színészek játsszák, de a vidám sztorikban, a váratlan és meglepő helyzetekben fel-feltűnik a Wellhello két főhőse, Fluor és Diaz, és a zenekar is.