A VIDOR után itt van a „Mosoly országa”

A VIDOR után itt van a „Mosoly országa” Akik évek óta részt vesznek a VIDOR fesztiválon, azok tudják jól, hogy szinte lehetetlen minden színházi, zenei, irodalmi előadáson ott lenni az egy hétbe sűrített rendezvényen. A szervezők és a színházi társulatok, zenészek és más előadók, mindent megtesznek annak érdekében, hogy senkit ne érjen csalódás.

De a java még hátra van, hiszen a sajtó fotós munkatársai ilyenkor is egyfolytában kattintgatják a fényképezőgépeiket. Emberi érzelmek, színhatások, mosoly, nevetés, öröm és még sorolhatnánk, hogy egy fotósnak mi minden kerülhet a lencséi elé a VIDOR alatt.

 

Sipeki Péter is egyfolytában exponált a VIDOR alatt. Ő már megszokta, hogy a fesztivál időszakában, van olyan napja, hogy tizenhét helyszínre rohanva végzi a munkáját. Idén több, mint négyezer fotóból szervezett fotókiállítást a Városmajori Művelődési Házban. A tárlat szeptember 13-án nyílt meg az érdeklődők előtt. Nehéz helyzetben voltak a szervezők és Peti is, mert csodálatos munkákról beszélünk és minden kép mögött ott van egy emlék. A kiállítást a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója Kírják Róbert nyitotta meg és a társulat tagjai közül Kuthy Patrícia és Rák Zoltán is fellépett.

 

Az estnek még ekkor sem volt vége, mert ezt követően kezdődött az Operett Miskolc műsora. Olyan dalszerzők műveit hozta el a két előadó - Ládi Gabriella és Bagi Csaba - mint Eisemann Mihály, Zerkovitz Béla, Ábrahám Pál, Huszka Jenő, Kálmán Imre és Lehár Ferenc.

 

Az előadás során kiderült: Lili Bárónő tudta, hogy „Mi kell a férfiaknak”, és már a Csárdáskirálynő is megmondta, hogy a „ Lyányok,a lyányok” azok mindig angyalok maradnak. Mágnás Miska pedig ismeri a „Cintányéros cudarvilágot”, Erzsébet királynő nem felejti el soha a „Délibábos Hortobágyot”, Mária Főhadnagy pedig felidézi a „Bugaci határt”. A fotókiállítás még ebben a hónapban várja a látogatóit.

 

 

Hajzer Andy