Hat éves lett a Csodavár Nyíregyházán – érkezik a kistestvér Budapesten

Idén hatodik születésnapját ünnepelte a nyíregyházi, egyedülálló Csodavár Korai Fejlesztő Centrum. A központ egyszerre fejlesztő ház a Down-szindrómás és más fogyatékkal élő gyermekek számára, valamint élményt nyújt minden gyermeknek különleges játszóházi szolgáltatásaival.

A Down Egyesület által létesített intézmény az elmúlt hat év alatt nemcsak szakmailag, de emberileg is hatalmas támaszt jelentett a térség korai fejlesztésre szoruló apróságainak. Fennállása óta a több mint 1000 család gyermeke számára több mint 22.000 fejlesztő foglalkozással segítettek a szakemberek, akiknek szívügye a korai fejlesztés.

„Hat évvel ezelőtt indult el Nyíregyházán a Csodavár Fejlesztő Centrum azért, hogy lehetőséget biztosítson, a régió addig szinte teljesen ellátatlan fogyatékossággal élőgyermekeinek a kora gyermekkori intervencióra. Az intézmény azóta mintaként szolgált
további intézmények létrejöttének, létjogosultságához és módszerének sikerességéhez nem férhet kétség.

A befogadó társadalom alapja, hogy a gyermekek készség szinten sajátítsák el azt. Sajnos az elmúlt években nem hallottunk hasonlóan eredményes kezdeményezésekről a gyakorlatban, de egy elnyert pályázatnak köszönhetően lehetőségünk nyílik Budapesten is elindítani a programot; a XV. kerületben november végén megnyitjuk újabb intézményünket.” – mondta Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke, a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum megálmodója.

A Down Egyesület kiemelt figyelmet fordít a fogyatékkal élő gyermekek fejlesztésére és integrálására. Célja, hogy hozzájáruljon egy egészségesebb, befogadóbb társadalom kialakulásához, ahol az egyéni képességek kibontakoztatása természetes, és egymás elfogadása alapérték.

További információk:
www.downegyesulet.hu