Kiválóan szerepeltek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei versenyzők a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőn

2017. október 21-én rendezték meg Marcaliban a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőt, melyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei diákok is kiválóan szerepeltek. Az esemény azért is figyelemreméltó, mert ez a versenyforma két év után idén került vissza a diákolimpiai sportágak közé. Ebben a tanévben várhatóan 270 ezer gyerek versenyez majd összesen a Diákolimpián.

2017. október 21-én több mint 1200 versenyzővel Marcaliban, a Magyar Triatlon Szövetség közreműködésével rendezték meg az új diákolimpiai idény második országos megmérettetését, a Diákolimpia® Duatlon Országos Döntőt. A futásból és kerékpározásból álló versenyen a III., IV., V., VI. korcsoportú igazolt versenyzők („A” kategória) és a versenyengedéllyel nem rendelkező tanulók („B” kategória) egyéniben és csapatban is megmérkőztek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. Az igazolt duatlonisták több mint 200 fővel, a „B” kategóriás sportolók pedig közel 1000 fővel versenyeztek a marcali belvárosában kialakított kerékpáros és futóútvonalakon.
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei diákok kiváló eredményeket értek el: a lányok IV. korcsoportos, „B” kategóriás csapatversenyében ezüstérmet szerzett a csengeri Makovecz Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A nyíregyházi versenyzőknek is volt okuk örömre: Hrenkó Norbert, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma diákja bronzérmet nyert a fiúk V. korcsoportos, „B” kategóriás versenyében, míg Garai Graciána Csenge, a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium versenyzője szintén 3. lett a lányok versenyében. A VI. korcsoportos, „A” kategóriás fiú csapatversenyben ezüstérmet nyert a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium.
 
A megnyitó ünnepségen részt vett Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója, Dr. Sütő László, Marcali polgármestere és dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség stratégiai igazgatója is.