Múzeumok Őszi Fesztiválja Tiszadobon

Múzeumok Őszi Fesztiválja Tiszadobon A tiszadobi Andrássy kastély 2017. októberében második alkalommal csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja című rendezvény sorozathoz. A szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy minden érdeklődő jól érezze magát.

A színvonalas tárlatvezetés mellett a látogatók a kastély parkjában kipróbálhatták az Andrássyak kedvenc játékát a kroketett, a szülők és a gyerekek együtt játszhattak.

A tárlatvezetésen a látogatók megtudhatták, hogy milyen játékokkal játszottak az Andrássy lányok, és milyen csínytevéseik voltak.

A látogatóknak továbbá egy nem akármilyen előadásban is részük volt, mert a gyermekváros - a volt állami gondozottak lakóhelye - régen az Andrássy kastély volt.

 

 

A bentlakók akkori életéről, mindennapjairól három egykori gondozott tartott előadást, kérdés-felelet formájában.

 

Nyíregyházán egyébként a Múzeumok Őszi Fesztiválja szeptember 25-én indult és november 12-ig fog tartani. A számos érdekes program mellett például a Jósa András Múzeumban lesz éjszakai bekukkantó túra, amelynek során elemlámpával lehet majd közlekedni és nyomozni a kiállítótermekben, raktárakban, de a szomszédos Levéltárba is átmehetnek majd a vendégek.

A Nyitott ajtó keretében a restaurátorok boszorkánykonyhájába is bepillanthatnak majd az érdeklődők. Tehát ősszel is fesztivál túrára fel!

 

Hajzer Andy