Fogadjuk el a segítséget, amikor munkát keresünk

Fogadjuk el a segítséget, amikor munkát keresünk Álláskeresés alatt nyugodtan igénybe tudjuk venni a Munkaügyi Központ által kínált szolgáltatásokat. Ehhez azonban tennünk is kell, be kell regisztrálnunk a Hivatalba. A regisztráció folyamán szükségünk lesz minden olyan hivatalos iratunkra, amelyekkel igazolni tudjuk magunkat. Tehát ha ellátogatunk a Munkaügyi Hivatalba, akkor feltétlenül vigyük magunkkal személyigazolványunkat, lakcímkártyánkat, és adóigazolványunkat is. A biztonság kedvéért tegyük be TAJ kártyánkat is.

Amikor beregisztráltatjuk magunkat, nagyon figyeljünk az ügyintézőre, ugyanis hasznos információkkal fog bennünket ellátni. Amit érdemes kiemelni, hogy a regisztrációval felvállaljuk azt is, hogy a Munkaügyi Központon kívül mi is nekiállunk az álláskeresésnek.

A regisztrációt követően részt kell vennünk egy csoportos találkozón, ahol elmondják nekünk, hogy mire kell odafigyelni munkakereséskor. Továbbá rendelkezésünkre bocsátanak különböző szakmai anyagokat is, amelyekből mindenképpen vigyünk haza. A kiadványok között megtalálhatunk önéletrajzírással, és szakmai továbbképzésekkel kapcsolatos információkat is. Ha szeretnénk, akkor az álláskereső klubban minden olyan kérdést feltehetünk, amelyre tudni szeretnénk a választ. A karrier tanácsadás is hasznos lehet a számunkra, ha úgy érezzük kicsit elbizonytalanodtunk magunkban. Nem is csoda, hiszen mozgalmas világot élünk, és új szakmák is megjelennek a munkaerőpiacon, amelyek érdekelhetnek bennünket. Soha nem volt ennyi szakma, mint manapság, mindez köszönhető a modern technológiának is. Ameddig nem találunk munkát, negyedévenként jelentkeznünk kell a kirendeltségnél, és be kell számolnunk, hogy áll jelenleg a munkakeresés. Természetesen mindezt intézhetjük interneten keresztül is, ha nem szeretnénk bemenni a Hivatalba. Ebben az esetben kérvényeznünk kell az internetes ügyintézést az ügyintézőnél. Ezt követően kapni fogunk egy használati utasítást, hogy pontosan melyik oldalt kell majd felkeresnünk, és melyik az a menüpont, ahol jelentkeznünk kell a kirendeltségnél. Gyakorlatilag csak egy kattintás, és a rendszerben tárolni fogják jelentkezésünket. Később pedig értesíteni fognak bennünket e-mailen keresztül a következő bejelentkezés időpontjáról. Ez az ügyintézési mód sokkal kényelmesebb, mert ezt akár otthonról is el tudjuk intézni. Munkalehetőségekről tudunk érdeklődni a területileg illetékes Munkaügyi Hivatalban is, mivel az álláshirdetések ki vannak rakva egy állványra. Amennyiben ott járunk, nyugodtan nézzünk szét, és válogassunk a lehetőségek közül. Azt a munkát pályázzuk meg, amelyik szimpatikus a számunkra.

Fogadjuk el a segítséget, amikor munkát keresünk

Lássuk be, a Munkaügyi Központba nem látogathatunk el mindennap, így szükségünk lehet egy olyan bázisra, ahonnan bármikor értesülhetünk a különböző Szolnoki álláslehetőségekről. Ilyenkor jön képbe az állások Szolnok oldal. Az állásportálon rengeteg munkaajánlat közül mazsolázhatunk. Azt is meg tudjuk nézni a honlapon, hogy melyek azok az állások, amelyekre a legtöbben jelentkeztek. Az állásportál közösségi oldalait is kövessük, azért hogy minél hamarabb értesülhessünk a nekünk szóló lehetőségekről. Egy dolgot ne felejtsünk el. Ha egy álláshirdetés érdekel bennünket, akkor azonnal adjuk be jelentkezésünket, és ne várjunk tovább. Amennyiben mégis hezitálunk, úgy más akár könnyedén megszerezheti magának a pozíciót, mi pedig ezután rosszul érezhetjük magunkat. A mérnök munkák várják a jelentkezőket, ugyanis vannak olyan munkakörök a mérnöki ágazatban, amelyek még mindig betöltetlenek.

(x)