Újra szólt a hegedű

Újra szólt a hegedű A főszervező, Rozsnyai György táncdal- és magyar nóta énekes is alig merte remélni, hogy újra ilyen nagy érdeklődés övezi majd a november 18-án megtartott második Magyar Nóta Délutánt.

Az előző rendezvény helyszíne a Nyíri Fészek vendéglő volt, ahol egy gonbostűt sem lehetett volna leejteni, olyan sokan voltak. Ebből okulva, az újabb eseményt a Városmajori Művelődési Házba szervezte az előadóművész.
 
Orémusz Maja megnyitó beszédében elmondta, hogy a helyszínen volt már rock, pop, operett és táncdalfesztivál, de magyar nótára épülő délután még nem. Nagyon örült annak is, hogy teltházas lett a rendezvény.
 
 
Újra szólt a hegedű  Újra szólt a hegedű
 
Újra szólt a hegedű
 
A "Mi Gyurikánk" - ahogy nevezik őt barátai - mindenre gondolt. Gyertyagyújtással emlékezett meg a nemrég elhunyt Aradszky László előadóművészre (nem mellékesen Gyuri a most előadott majdnem összes száma Aradszky dal volt) és egy-egy szál piros szegfűt kaptak Erzsébet és Katalin nevű hölgyvendégei. Emellett egyik meghívott fellépő, Németi Pál verseskötetét is megvásárolhatták a résztvevők.
 
Újra szólt a hegedű  Újra szólt a hegedű
 
Újra szólt a hegedű
A két részre felosztott nótadélutánon a nyíregyházi Karácsony Irén, Kulcsár István, a Hajdúszoboszlóról érkező Szabó Eszter - Drágán Lajos házaspár, Budapestről Németi Pál és Naszályról Küntig Éva szórakoztatták a közönséget. Mindannyiuk előadását kitörő tapsviharral ünnepelték és az egyik bátrabb vendég Szabó Eszterrel rophatta a táncot.
 
Újra szólt a hegedű 
 
Újra szólt a hegedű
Mindenki nagyon jól érezte magát, de a "Mi Gyurikánk" arról már nem számolt be, hogy lesz-e még Nyíregyházán ilyen Magyar Nóta Délután, fog-e még szólni a hegedű? Mert igény lenne rá!
 

Hajzer Andy

 

Újra szólt a hegedű