Chicago Nyíregyházán

Chicago Nyíregyházán 2018. januárjában mutatta be a CHICAGO című előadást a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. A Chicago a zenés színház egyik alapműve, a Kander – Ebb szerzőpáros világszerte játszott, sok ezer előadást megért musicalje bűnről, bűnösökről, áldozatokról és tettesekről, a showbusiness, a hírnév és manipuláció csillogó és rémisztő világáról. Az alábbiakban Pap Andrea élménybeszámolóját olvashatják.

Jómagam nem vagyok nagy musical rajongó, még a nagy sikerű Oscar díjas filmváltozat sem hagyott bennem mély nyomot. A nyíregyházi társulat feldolgozása azonban nem csupán lekötött, hanem lenyűgözött. Egy pillanatig sem unatkoztam, és még az sem zavart, hogy a színészek átlagosan három percenként dalra fakadtak, ahogy az a musicaleknél lenni szokott.

Remek volt a szereposztás, nagyszerű hangú színészek, profi táncosok, ütős koreográfiák és kreatív díszletek gondoskodtak a jó hangulatról.

 

Chicago Nyíregyházán  Chicago Nyíregyházán

 

Egy művészeti alkotás akkor jó, ha felkelti az érdeklődést, befészkeli magát az ember agyába, s eléri, hogy a néző tovább foglalkozzon vele, esetleg olvasson róla. Ez az előadás engem is arra késztetett, hogy többet megtudjak a Chicago című darabról, másnap nyomban utánanéztem az eredeti 1975-ben bemutatott változatnak, és újra megnéztem a filmfeldolgozás néhány jelentét. Ha a Móricz Zsigmond Színház nem tűzi műsorára a világhírű musicalt, talán sosem láttam volna többé ezt az egyébként rendkívül szórakoztató, izgalmas és szerethető történetet. 

 

Papp Andrea