Rekordlétszám a nyíregyházi erdei iskolában

Rekordlétszám a nyíregyházi erdei iskolában Újabb eredményes évet tudhat maga mögött a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. 2017-ben 71 foglalkozás és program volt az oktatási intézményben, ezeken több mint 5600 gyerek vett részt. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt 25 százalékkal növekedett az erdei iskolába látogató diákok száma.

 A legnépszerűbb rendezvények közül ki kell emelni a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” címet viselő programot: két nap alatt több mint 1200-an ismerkedtek az erdészek mindennapi munkájával Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben.

Korábban soha nem tapasztalt érdeklődés mutatkozott a már hagyományos NYÍRERDŐ Nap iránt is, ahol ezernél több résztvevőt regisztráltunk. A Madarak és Fák Napja alkalmából a Tuzson János Botanikus Kert és az Magyar Madártani Egyesület Helyi Csoportjával közösen rendezett programon pedig több mint ötszáz gyerek vett részt.

 

Rekordlétszám a nyíregyházi erdei iskolában

Az erdei iskolában tucatnyi foglalkozás közül választhattak a csoportok. Petrilláné Bartha Enikő iskolavezető irányításával a legnagyobb számban az erdő élővilágáról, az erdőgazdálkodásról, az erdészek tevékenységéről és a madarakról tanultak a diákok. Leggyakrabban 2 órás programjainkra jelentkeztek a csoportok, de az év során többször került sor 4-6 órás foglalkozásokra is.

Természetesen idén is várjuk az óvodásokat és az iskolásokat, az első tíz csoport egy-egy madáretetőt kap ajándékba – tájékoztatott Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.