Nemzetközi üzletember-találkozót szervezett a PRIMOM

Immár második alkalommal szervezett a PRIMOM Alapítvány a vendéglátás, gasztronómia szektorban működő vállalkozások számára nemzetközi üzletember-találkozót Budapesten, a SIRHA 2018. szakmai kiállítás kísérőrendezvényeként.

A PRIMOM Alapítvány által szervezett programon résztvevő közel ötven magyar és külföldi vállalkozás több mint nyolcvan tárgyalást bonyolított le, melynek több mint fele nemzetközi jellegű volt. A kínálat és a kereslet találkozására kiváló lehetőséget biztosító fórumon elsősorban a vendéglátás, gasztronómia ágazatokban, illetve a kapcsolódó szektorokban úgymint csomagolástechnika, bútorgyártás, konyhai eszközök berendezések gyártása, élelmiszer-előállítás területén működő gazdálkodó szervezetek ismerték meg partnereik termékeit, szolgáltatásait. A rövid üzleti megbeszélések célja a kapcsolatfelvétel, melyet a későbbiekben további információcsere követ, melynek során eldönthetik a felek, hogy üzleti partnerekké válnak vagy sem. A PRIMOM Alapítvány Enterprise Europe Network irodája folyamatosan nyomon követi a hasonló események eredményeit, támogatva a magyar résztevőket térítésmentes szakmai szolgáltatásaival. 

 

A nemzetközi partnerkeresés mellett, projektpartnerek felkutatásában is közreműködnek az iroda szakértői, egy-egy vállalkozás vagy egyéb szervezet számára, de tájékoztatást adnak hazai és nemzetközi forrásokhoz való hozzájutásról is. Eddig több mint 200 megyei vállalkozás vette igénybe a térítésmentes tanácsadást, mely működésüket támogatta.

 

 

A SIRHA Budapest  kétévente kerül megrendezésre, egyre szélesebb körét érintve a HORECA szektornak. A résztvevők számára nemzetközi megmérettetéseket szerveznek, melyek között a szakácsversenyek, cukrászesemények, neves séfek bemutatói sőt idén első alkalommal közétkeztetési szakácsverseny is szerepelt, a Bocuse d’Ore hazai döntője mellett. A több mint 400 kiállítót felvonultató bemutató a szervezett események mellett a standokon is páratlan lehetőséget biztosított az üzleti megbeszélések kezdeményezésére.