Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 8 projekt megvalósulását támogatja az egyik áruházlánc

Lezárult a Tesco helyi civil szervezetek közösségi kezdeményezéseit támogató „Ön választ, mi segítünk” programja. Az áruházlánc a szervezetekre érkezett szavazatok arányában 400, 200, illetve 100 ezer forinttal támogatja a pályázókat. A győztes projektekről a Tesco vásárlói döntöttek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavazhattak a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésre. Az áruházlánc vásárlói a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megvalósuló projektekre összesen 73 770 zsetont dobtak be, a legtöbbet a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola (Talentum Alapítvány) gyűjtötte.

 

 

 

A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat a közösségeket, ahol vásárlói és munkatársai is élnek. Ezért is hirdette meg már negyedik alkalommal „Ön választ, mi segítünk” programját, melyen kisebb helyi szervezetek nyerhetnek egyenként 400, 200, illetve 100 000 forintos támogatást közösségépítő, környezetszépítő, illetve fejlesztő, felzárkóztató projektjeik megvalósításához. A program áruházi szavazási szakaszában az áruházlánc vásárlói ezúttal összesen 168 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat, ebből 8 megvalósítását tervezik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az egy hónapos szavazási időszak alatt a vásárlók országszerte összesen közel 3 millió zsetont dobtak be, melyeknek köszönhetően a Tesco összesen 40 millió forinttal támogatja a kezdeményezések megvalósulását.

A szervezetek idén is változatos témájú, kreatív pályázatokkal küzdöttek a vásárlók voksaiért, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legtöbb szavazatot a Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola (Talentum Alapítvány) gyűjtötte, összesen 13 982 darabot. A Tesco támogatásának, valamint a vásárlók szavazatainak köszönhetően a megyében például a kistelepülések megismerhetik a japán harcművészetet, a gyermekek megtanulhatják, hogyan éljék egészségesebben a mindennapjaikat, játszótereket, parkokat újítanak fel, a rászorulók és hátrányos helyzetűek számára közös fürdő- és mosodahelyiség jöhet létre, valamint egy gyakorlati érzékenyítő program keretében a felnőtt társadalom megismerheti a fogyatékkal élő gyermekek mindennapjait.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra országosan ezúttal is több száz civil szervezet pályázott, melyek közül az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők választották ki a továbbjutókat, majd a vásárlók szavazták meg a nyerteseket. A Tesco vásárlói május 7. és június 4. között voksolhattak a számukra legszimpatikusabb szervezet programjára. Országosan a budapesti Aréna Plaza áruházban dobták be a legtöbb zsetont, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a mátészalkai hipermarket vásárlói támogatták legaktívabban a közösségépítő kezdeményezéseket.

„Az „Ön választ, mi segítünk” pályázat eddigi négy fordulójában országosan 338 helyi közösségépítő program megvalósulását támogattuk több mint 100 millió forinttal. Öröm látni évről évre, ahogy a Tesco által nyújtott támogatás segítségével megvalósuló kezdeményezések milyen sokféle módon segítenek a helyi közösségeknek. Szeretnénk, ha még sokáig velünk maradna az „Ön választ, mi segítünk” program, hogy még több összetartó lakóközösség, egészséges életmódot folytató család, és korszerűen berendezett óvoda és iskolaudvar megvalósulásához járulhassunk hozzá” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.