Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra

Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra A Tisza parton, Dombrádon került megrendezésre az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó 2018. július 14-én. Közel 200 kutyabarát és 60 tacskó gyűlt össze, hogy megcsodálja ezeket a különleges virslikutyákat, amelyek közül a pár hónapostól egészen 12 éves korig tették tiszteletüket a találkozón.

 Ragyogó napsütésben tartották meg az első tacskó találkozót a keleti régióban, hiszen eddig hazánkban csak Budapesten és Veszprémben rendeztek hasonló léptékű eseményt. A tacsik többsége Szabolcs megyéből való volt ( több mint 50%-uk a megyeszékhelyről, Nyíregyházáról ), de érkeztek dakszlik Debrecenből, Miskolcról, Budapestről, sőt még Bécsből is!

 

Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra

  A rendezvényhez kapcsolódó fotóversenynek szombaton volt a díjátadója, és a versenyre beküldött fotókból mini tárlat is nyílt az esemény ideje alatt. De a helyszínen is megmérettették magukat a tacsik, különböző kategóriákban rendeztek ugyanis szépségversenyeket számukra. Sokuk először járt vízparton és a gazdiknak jó volt látni, ahogy ismerkedik kutyusuk az úszás örömeivel. Aki megunta a Tisza partot, annak egy képzett kutya fizioterapeuta tartott kutyamasszázs, illetve gerinctorna bemutatót, de néhány hasznos fogást is megtanított a gazdiknak.

  Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra

  Az is kiderült, hogy a szabolcsi tacskótartók jótékony lelkek, ugyanis a rendezvényen megjelent Eszkuláp Állatvédő Egyesület standjánál csaknem 60 ezer Forint adomány gyűlt össze a gazdátlan kutyusok számára. Sőt, volt aki a szépségversenyen nyert tápját is felajánlotta a szervezet gondozásában lévő árva tacsiknak.

Bécsből is érkezett kutya az I. Szabolcsi Tacskó Találkozóra

  A találkozó az I. Vízparti Kutyás Hétvége részeként került megrendezésre, így nem csak kotorékebek látogattak el Dombrádra, hiszen 15-én vasárnap számukra rendeztek szépség-, ügyességi és behívás versenyeket. A napot a pancsolás mellett interaktív kutyabemutatók színesítették: engedelmességi, mantrailing és "Do as I do" előadást is megtekinthettek az érdeklődők. Emellett az egyre népszerűbb kutyás sportot, az agilityt is kipróbálhatták az egész hétvégére felállított pályán.