Újabb hitelek szabolcsi vállalkozóknak

Töretlen népszerűségnek örvend a mikrohitel, mellyel a PRIMOM Közhasznú Alapítvány a legkisebb vállalkozások fejlődését igyekszik támogatni. Az Alapítvány Mikrohitel Bizottsága újabb 10 vállalkozás számára ítélt meg 57,4 millió forint kedvező feltételekkel igénybe vehető hitelt. Ezzel 2018. évben már 44 vállalkozás jutott 293,3 millió forint összegű forráshoz ületi terveinek megvalósítására.

 

 

A beérkezett hitelkérelmek célja forgóeszköz vásárlása, valamint ingatlan vásárlás és felújítás, de több agrárvállalkozás is fejlesztheti tevékenységét - adott tájékoztatást Hargitainé Tolnai Andrea az Alapítvány mikrohitel igazgatója.

A PRIMOM Alapítvány az Országos Mikrohitel mellett a saját forrásból biztosított Helyi Mikrohitel Alap (HMA) hitelkonstrukcióival is áll a mikrovállalkozások rendelkezésére. A HMA többek között a kezdő vagy működő családi gazdálkodók, agrárvállalkozások számára is kínál a pénzpiacon szinte egyedülálló lehetőséget a fejlesztések, beruházások megvalósítására. A hitelt akár olyan vállalkozások is igényelhetik, melyek nem felelnek meg a kereskedelmi bankok hitelfeltételeinek. Ezen hitel összege elérheti az 5 millió forintot, melyet ötéves futamidőre 4,9%-os kamattal vehetnek igénybe a vállalkozók. Minden mikrohitel formáról elmondható, hogy 100 %-ban előfinanszírozottak, minimális önerővel vagy akár anélkül is, kiszámítható törlesztőrészletekkel, rejtett költségek nélkül, többletköltség nélküli rugalmas visszafizetési lehetőséggel vehetők igénybe fejlesztési célokra. A mikrohitelt igénylők számára a PRIMOM Alapítvány a térítésmentes üzletviteli tanácsadást biztosít, ezzel is támogatva a gazdálkodó szervezetek folyamatos fejlődését.