A zenei élet kiválóságai a Panyola Feszten

Az idei PanyolaFeszt ismét hatalmas élményt adott az évről évre visszajáró vendégeknek, illetve a helyi érdeklődőknek. A XIII. alkalommal megtartott rendezvény közel 180 fellépője két színpadon több mint nyolcezer látogatót csalogatott a három nap alatt a településre. Az itt élő emberek szeretete, a szervezők lelkiismeretes, kemény, kitartó munkájának köszönhetően sikeresen zárult a családi fesztivál.

 

 

Régi ismerősök újra üdvözölhették egymást, nagyokat beszélgethettek, ismét kezet foghattak Panyola egyedi és elbűvölően barátságos környezetében. Varázslatos természeti kincsei „haza hívják” a gyermekekkel érkezőket, a nagyobb baráti társaságokat, az összeszokott fiatal önkénteseket, segítőket egyaránt.

A Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémians Betyars, az Óperentzia Feat, Csángálló, Dánielfy Gergő és az Utazók – csakhogy pár ismert nevet említsek, meghatározó zenei kikapcsolódást nyújtottak a közönségnek. A tánc élményét a Fitos Dezső Társulat, a Szatmár Táncegyüttes és a Szatmár Kamara megannyi fellépői adták. Makranczi Zalán színházi előadással ajándékozta meg a rajongókat. Büszkék vagyunk arra, hogy minden esztendőben minőségi programokat, változatos zenei kínálatot, színvonalas kulturális étlapot adunk a szatmári embereknek, s a hozzánk érkezőknek - mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. - Már több éve arra törekszünk, hogy értékteremtő fesztivál legyen a PanyolaFeszt. Talán ennek a kitartó munkának köszönhetjük, hogy az idén elérkezett az a rendkívüli pillanat is, amikor a Magyar Fesztivál Szövetség minősíti rendezvényünket.

Az igényes zenei kínálat mellett megannyi egyéb kulturális esemény színesítette a három nap fergeteges hangulatát. Közel 10 helyszínen egyszerre ajánlottunk kiállítást, változatos porta programokat, templom és pálinkafőzde látogatásokat, a Kokas Bandával Tisza-parti mulatságot, középkori templomtúrát kerékpárral. A gyermekek sem unatkozhattak az érdekes népi játszóudvaron és az aktív kézműves foglalkozásokon. A kulturális csemegék mellett a Szatmár ízeit sem felejthettük el, hiszen tizenegy főzőcsapat több mint 50 fajta ételt és közel 40 féle süteményt kínált a fesztivál vendégeinek, de volt kézműves sör, kiváló borok és persze az elmaradhatatlan panyolai pálinka.

 

 

Bízunk abban, hogy kínálatunkból mindenki talált kedvére valót és sikerült picit megpihennie, feltöltődnie is ezen a pár napon a béke szigetén. Vasárnap ünnepi istentisztelettel és a Rege zenekar gyönyörű előadásával zártuk a több napos rendezvényt, ahol hálát adhattunk a Jó Istennek is, hogy a jó idővel ismét megsegítette és támogatta munkánkat - jegyezte meg a falu első embere. – Továbbá egy örömteli hírt is bejelenthettem a gyülekezetnek, hiszen a fesztivált szervező csapat az idei bevételből a falu református templomának toronyóra javítását támogatja azért, hogy Panyolán újra együtt számolhassuk a perceket - fejezte be gondolatát Muhari Zoltán.

 

Pótor Melinda