ERDŐSZ nap - a régió erdészei találkoztak

Nyolcadik alkalommal találkoztak az észak-alföldi erdészek: szombaton Debrecen mellett, az Erdőspusztai Bemutatóháznál rendezték meg a regionális ERDŐSZ Napot. A rendezvényen az Országos Erdészeti Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok-, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei tagjai és családtagjaik vettek részt. A vendégeket Gencsi Zoltán erdőmérnök, a Debreceni Helyi Csoport elnöke köszöntötte.

 

 

A Bemutatóház mellett egy fából készült emlékoszlop hívja fel az utódok figyelmét azokra, akik sokat tettek a Debreceni Erdőspusztákért. Az alkotást Vass Tamás, fafaragó népi iparművész, a NYÍRERDÕ Zrt. Debreceni Erdészetének nyugdíjba vonult igazgató-helyettese készítette. Szombaton két erdőmérnök, Botos Géza és dr. Tóth Béla nevét helyezték el az oszlopon. Az épületben pedig egy emlékfalat avattak az ERDŐSZ Nap alkalmából. Itt Botos Géza erdőmérnök, Kiss László erdésztechnikus, Lesznyák József erdőmérnök, Sipos Géza erdőmérnök, Soós Gyula erdőmérnök, Szabó Béla erdésztechnikus, Szegedy Mihály erdész, dr. Szemerédy Miklós erdőmérnök és dr. Tóth Béla erdőmérnök életrajzát olvashatják ezután az érdeklődők.

Az egész napos programon a Törköly zenekar szórakoztatta a résztvevőket. A legkisebbeket kézműves foglalkozásokkal, népi játékokkal várták a szervezők.