Ázsia fesztivál a Mustárházban

Ázsia fesztivál a Mustárházban Az elmúlt hétvégén lezajlott az első két napos Ázsia fesztivál a Nyíregyházi Diák- polgármesteri Iroda szervezésében a Mustárházban. Pénteken a megnyitót követően Random K-Pop vette kezdetét, ahol minden résztvevő adott egy kis ízelítőt tánctudásából.

 

 

Ezt követően közösen készítettek Ázsiához köthető ételeket, amelyet egy jó hangulatú vacsora keretében el is fogyasztottak. Aki kézügyességét szerette volna megcsillogtatni, az manga rajzoló versenybe is benevezhetett a délután folyamán, az estét pedig fergeteges karaoke party zárta. A következő nap, szombaton a Lotus tánccsoport fellépésével vette kezdetét, amit cover stage és cosplay verseny követett.

 

A nap szintén közös vacsorával végződött, ahol ezúttal a sushi vette át a főszerepet. Természetesen a manga rajzoló verseny és a cosplay verseny győztesei sem mentek haza üres kézzel, hisz ügyességükért értékes nyereményeket vehettek át.

Ázsia fesztivál a Mustárházban  Ázsia fesztivál a Mustárházban  Ázsia fesztivál a Mustárházban

A nagy érdeklődés mind a két nap kitartott, hisz a szervezők egy percig sem hagyták unatkozni a nagyérdeműt, játékos vetélkedőkkel, zenefelismerő játékokkal és Ázsiához kötődő érdekességekkel szórakoztattak mindenkit. Az est szintén közös karaokézással és anime nézéssel végződött.

Az első Ázsia Fesztivál Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Ifjúsági Alapjának támogatásával valósult meg.