Koktéloztak a pincérek

Koktéloztak a pincérek A Szabolcs – Szatmár - Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pincér Mester Szakmai Tagozata a nyár eleji ülését követően, ahol Fabók Mihály a Gundel Étterem Head Sommelierje, örökös sommelier magyar bajnoka tartott bemutatót, október elején megtartotta soron következő ülését a Kamara nagytermében, a koktélozás jegyében. A rendezvényt a tagozat elnöke Dr. Kovács Mihályné nyitotta meg, ahol jelen voltak a szakmát képviselő pincér mesterek, oktatók és tanulók egyaránt, hiszen egy igazán különleges és látványos bemutatót láthattak a meghívott szakemberektől.

 

 

A nap témája a kevert italok, koktélok és a „Molekuláris Mixológia” köré szerveződött. Kinzler András volt a rendezvény egyik meghívottja, aki Bartender, Cocktail Catering cég üzemeltetője, Best Mixer Iskola oktatója, Hungarian Bartenders oldal létrehozója, és zsűrizési tevékenységet is ellát. Több színvonalas helyen dolgozott már az elmúlt években, de megfordult Londonban és Saint Tropez-ban egyaránt.

Horváth László szintén az előadok sorát erősítette, aki Bartender /Flair is/és Barista, az ország több pontján dolgozott – Budapesten, a Balatonon, de Görögországban is bármixerkedett. Saját Express cocktail Service Cége van, tanítja a szakmát és rendszeresen vesz részt versenyeken.

Az általuk előállított módszerrel (molekuláris micxológia) az italok szilárd halmazállapotúvá válnak, így a vendégek számára különleges és kívánatos falatkákat kínálnak, amely által olyan élményben lehet részük, hogy kedvenc koktéljukat „ehető” módon is megkóstolható.

Koktéloztak a pincérek

A molekuláris koktélok világa hazánkban még sokak számára ismeretlenül hangzik, de egyre több helyen lehet találkozni ilyen kreációkkal. A koktélok rajongói gyakran érdeklődnek a nem szokványos lehetőségek iránt, és számukra a molekuláris mixológia sokféle izgalmat tartogat, akár valamelyik gasztrofesztiválon, vagy nívós koktélbárban. A molekuláris mixológia vidám, s érdekes játék, de nem fenyegeti azokat, akik ezt már nem akarják megtanulni.

Ez a Las Vegasi színpadiasság már Amerikában is helyére került, visszaállt a régi rend, amikor a vendégek egy jó alapanyagból készült koktélt csendesen szeretnének elfogyasztani minden ” hűhó „nélkül. Kivételek mindig akadnak pl. Szilveszter is az, ami nem a csendességről szól.

A bemutató alkalmával az előadók háromféle koktélt készítettek el, kapszulák, illetve zselék formájában is, ezenkívül két féle kapszulát és egy pezsgő kaviárt.

  1. B52 koktél +B52 zselé formájában
  2. Aperol Spritz koktél +Aperol- friss narancs kapszula formájában, mellé Prosecco shot
  3. Sex on the beach koktél + Sex on the beach kapszula formájában
  4. Baileys kapszula
  5. Eper- mangó kapszula
  6. Száraz pezsgőbe eper és mangó kaviár

Koktéloztak a pincérek

A koktélok megkoronázása volt az italparfümökről és a díszítési trendekről szóló bemutató, de a jelenlévők megismerték a legújabb koktél trendeket is:

  • Mojító – kis csavarral
  • Old Fashioned- smoke gunnal füstölve
  • Gin- Tonik variációk
  • Rubin /saját ital, házi készítésű sziruppal, italparfümmel/

Aki igazán különleges koktélokra vágyik, próbálja ki a Molekuláris Mixológia szolgáltatásait.