Nyíregyházi programok az Erdők Hetén

Nyíregyházi programok az Erdők Hetén Az Erdők Hetén ötödik alkalommal rendezte meg a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolája a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” elnevezésű programot. A nyíregyházi Sóstói-erdőben két nap alatt csaknem 1100 gyerek és mintegy 110 kísérőjük ismerkedett az erdészek tevékenységével.

 

 

Annak ellenére voltak ennyien, hogy az első napon az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, és kiadós esőben járták be a gyerekek az erdőt. A csoportok negyedóránként követték egymást, és egy tanösvény jellegű túrán, öt állomáson tudtak meg érdekességeket az erdő élővilágáról, az ott folyó erdészeti munkákról. Kiderült számukra például az is, hogy mi alapján döntik el az erdészek, melyik fát és hogyan kell kitermelni az erdőből, továbbá láthatták, hogy a fából miként lesz a mindennapi életünk részét képező faanyag. Természetesen arról is tájékozódhattak, mit kell tenni annak érdekében, hogy unokáinkat is szép erdők vegyék körül.

A szintén hagyományos, "Kiből lesz az erdész?" elnevezésű erdőismereti akadályversenyre idén 6 nyíregyházi iskola 17 csapata juttatta el kitöltött feladatlapját.

Nyíregyházi programok az Erdők Hetén

A verseny döntőjén hat csapat vehetett részt a Sóstói-erdőben. A végső győzelmet az Arany János Gimnázium és Általános Iskola „Green Team” nevű csapata szerezte meg, megelőzve a Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola gárdáját, a „Facsemeték”-et, valamint a szintén az Arany János iskolából érkezett „Cserkészek”-et. Érdekesség, hogy a győztes csapat már a döntőbe is első helyen került be – foglalta össze Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

Nyíregyházi programok az Erdők Hetén

Végeredmény:

  • Green team (Arany János Gimnázium és Általános Iskola) 142 pont
  • Facsemeték (Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola) 138 pont
  • Cserkészek (Arany János Gimnázium és Általános Iskola) 120 pont
  • Cserfes madarak (Bem József Általános Iskola) 113 pont
  • Madárlesők (Arany János Gimnázium és Általános Iskola) 111 pont
  • Erdőjárók (Arany János Gimnázium és Általános Iskola) 88 pont