Idézők Könyvtára VI.

2018.11.24. (szombat) Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár

Idézők Könyvtára VI. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a keleti országrészben élő fiataloknak a videojáték világának megismerésére. Továbbá az eSport és a videojátékok népszerűsítése és megismertetése a laikus közösséggel. A rendezvény központjában az ingyenes League of Legends esport bajnokság döntője áll. Továbbá itt kerül lebonyolításra az 1v1 Hearthstone mini bajnokság.

 

 

Kísérőprogramként League of Legends, Clash Royale, FIFA 18, Just Dance miniversenyekkel készülünk.

Ősszel ismét megrendezésre kerül az Idézők Könyvtára, amelynek ismét a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár ad otthont. A rendezvény szervezője a Gamers for Gamers, fő támogatója Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata. A rendezvény támogatója továbbá az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér és a Jatekok.hu Online Magazin.

Az esemény időpontja: 2018.11.24. (szombat)
A belépés és a részvétel egész nap ingyenes!

Program:
A helyszínen kerül lebonyolításra az 5v5 League of Legends kupa döntője és bronz mérkőzése, amely díjazását a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a League of Legends fejlesztője a Riot Games és az Esport1 biztosít. A bajnokságra a nevezés már lezárult. A résztvevők 5 fős csapatokban mérhetik össze tudásukat. A LoL manapság a legismertebb videójáték és a legelismertebb a saját kategóriájában. A helyszínen kerül lebonyolításra az 1v1 Hearthstone bajnokság, amelynek díjazását szintén a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár biztosít.

A rendezvény teljes időtartama alatt díjmentesen kipróbálható a PlayStation VR, amelyet a könyvtár biztosít. Miniversenyeket szervezünk, több népszerű játékból is. (Leauge of Legends, Clash Royale, FIFA 18, Just Dance)

Idézők Könyvtára VI.A nap folyamán a résztvevők találkozhatnak ZsombeyHD-val és Csepoval. Ők ismert Minecraft YouTube videósok. A rendezvényen a Craftábor is megjelenik, amely 6-14 éves gyerekek számára biztosít lehetőséget a gyerekek szociális kompetenciájának fejlődése mellett a közösségi élmény felfedezésre. Táborlakók a Minecrafton keresztül mutatják majd be élményeiket, kedvenc kihívásaikat, miközben craftolni is lehet majd a gépeiken, közösen a videósokkal.

A gyermekeivel érkező szülőknek belépéskor díjmentes kávéra jogosító kupont osztunk, amelyet a számunkra kialakított „Szülőmegőrző kávéházban” használhatnak fel. Itt a Craftábor vezetőével, más szülőkkel és Craftáboros gyerekekkel beszélgethetnek majd.

A helyszínen League of Legends és Clash Royale minijátékokkal várjuk a résztvevőket. A LoL 5v5 bajnokság selejtező online zajlott. A HS bajnokság, illetve a miniversenyek teljesen a helyszínen zajlanak majd. (Regisztráció, selejtezők, döntő) A könyvtárban egész nap díjmentesen használhatók a kihelyezett játékkonzolok. Kvízekkel, nyereményjátékokkal és egyéb érdekes programokkal várjuk egész nap az érdeklődőket.

Az 5v5 bajnokságot az Esport1 kommentátorainak vezetésével követhetik a fiatalok.

A rendezvényre kitelepül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai, akik motorszimulátorral készülnek.

Egész nap büfé áll a résztvevők rendelkezésére. A büfé kínálata a rendezvény oldalán található.
A legújabb programunk, a megújult színpadi produkció, ahol beszélgetések, előadások, közös játék és nyereményjátékok várják az érdeklődőket.

11:30-tól Huzsvári Patrik, az Esport1 újságírója tart előadást. Témájának a fiatal gamerek egyik legnagyobb problémáját választotta: „Hogyan mondjam el otthon, hogy az esporttal szeretnék foglalkozni”.
13:00-tól Balogh Bence a Gamers for Gamers vezetője és az Idézők Könyvtára főszervezője tart előadást Esport, mint munka címmel.
14:00-tól Szilágyi Gábor a Gamers for Gamers vezetője tart előadást a biztonságos internethasználatról.

A színpadon a fiatalok közösen játszhatnak majd a Just Dance nevű Xbox Kinect játékkal, illetve a FIFA18 játékkal, értékes nyereményekért.

Menetrend:
• 8:30 kapunyitás
• 9:00 megnyitó
• 9:150 – 16:00 egésznapos programok
• 16:00 díjátadó