Nyíregyházán is bemutatják az Erasmus+ programot

Nyíregyházán is bemutatják az Erasmus+ programot  Az Európai Unió egyik legnépszerűbb programjának külföldi mobilitási lehetőségeit mutatják be november 22-én csütörtökön, Nyíregyházán. A helyszínen a Tempus Közalapítvány munkatársai gyakorlati tanácsokkal segítenek azoknak, akik pályázni szeretnének az Erasmus+ programban.
A nyíregyházi rendezvényre pedagógusokat, oktatókat, szakértőket és intézményvezetőket várnak, akiknek azt mutatják meg, hogyan vehetnek részt külföldi továbbképzésen, tanulmányúton vagy vendégtanításon; valamint azt is, hogy a szakképzésben tanuló diákok miképp végezhetik szakmai gyakorlatukat külföldi fogadóintézményeknél uniós támogatással.
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

 

 Az Európai Unió egyik legnépszerűbb programjának külföldi mobilitási lehetőségeit mutatják be november 22-én csütörtökön, Nyíregyházán. A rendezvényre köznevelési és szakképzési intézmények képviselőit várják. A helyszínen a Tempus Közalapítvány munkatársai gyakorlati tanácsokkal segítenek azoknak, akik pályázni szeretnének az Erasmus+ programban.

A pályázati szemináriumon bemutatják, hogy pedagógusok és oktatási intézmények munkatársai hogyan vehetnek részt többek között külföldi továbbképzésen, tanulmányúton vagy vendégtanításon; valamint azt is, hogy a szakképzésben tanuló diákok miképp végezhetik szakmai gyakorlatukat külföldi fogadóintézményeknél uniós támogatással.

Az elmúlt években több sikeres Erasmus+ projektet is megvalósítottak nyíregyházi intézmények és szervezetek. Közülük idén a Rejtett Kincsek Down Egyesület, 2015-ben pedig az Empíria Európai Tanácsadó Nonprofit Kft. kiválósági elismerésben, Erasmus+ Nívódíjban is részesült.

A nyíregyházi rendezvényre pedagógusokat, oktatókat, szakértőket és intézményvezetőket várnak. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

További információ és jelentkezés: www.tka.hu/rendezvenyek
Időpont: 2018.11.22. (csütörtök) 11:00 - 15:00
Helyszín: Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
(Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12.)