A Sólyombérc után a Nagy-Milic meghódítására készülünk - Hegyi túra a Zöld Kerék Alapítvánnyal

A Sólyombérc után a Nagy-Milic meghódítására készülünk - Hegyi túra a Zöld Kerék Alapítvánnyal  Lassacskán beköszöntenek a hidegebb ’’emberes,, hónapok így bringáról túrabotra váltunk és ismét a hegyeket vesszük célba.

 

 

Október közepén három csodás napot kerekeztünk a Zempléni hegyek között Pálházán és a környékén a Zöld Kerék Alapítvány ez évi utolsó bicajos túráján, 2018. október 20-22-ig.

Nyíregyházáról indultunk, Balsánál komppal keltünk át a Tiszán, s onnantól kezdve egyre jobban kitárulkoztak előttünk a Zemplén vonulatai. A szembeszél keményen vette ki folyamatosan az erőnket, jól esett a sárospataki és mikóházai pihenő.  A szállásunkon, Pálházán babgulyással fogadtak bennünket, s mivel többen először túráztak velünk, ismerkedésként nagyon jó játék volt az aktivity.

Másnap gyalogtúrára következett, hogy igazából belevethessük magunkat az őszi erdő varázsába. Kisvonattal indultunk a Zemplén mélyébe vezető erdei vasút a Kemence-patak völgyében haladt Kőkapunk keresztül, Rostallóig. A táj, az erdő, az ég elmondhatatlanul csodás színekben pompázott, a természet ezer arcát mutatva, folyamatosan ámulatba ejtett bennünket. A végállomástól indultunk, s egy nagyon kellemesen emelkedő úton értünk el Sólyom-bércig, ahonnan csodaszép panorámában gyönyörködhettünk, rálátással a Regéci várra, a tokaji tévé toronyra és a színpompás erdőkkel borított hegyekre.

Utunk során jó pár foltos szalamandrával találkoztunk, biztos ők is kiélvezték az ősz utolsó kellemes napjait, hisz nagyon aktívak voltak, ajánlatos volt a lábunk elé nézni, hogy vigyázzunk rájuk. A szálláshelyen finom vacsora várt, ami közös főzéssel készült, igazi lukulluszi lakomát kerítettük, tojáslevessel, toroskáposztával, desszertként az egész házat betöltő fahéj illatú sült alma került az asztalra.

Az utolsó nap reggelén újult erővel indultunk a 105 km-es hazaútra. Kovácsvágás volt az első megállónk, itt a János Vára hegytetejére épített kilátót kerestük fel. Az előzetes információk alapján a pár száz falépcső megszámolva 900 lett, ám a hivatalos szám 1050. A kemény Zöld Kerekes bicajosokat azonban ez sem tántoríthatta vissza attól, hogy a Zemplén egyik legtökéletesebb körpanorámájával ajándékozzák meg magukat! Elmondhatatlan, szavakkal leírhatatlan látványban részesültünk! A haza utat tökéletes őszi időben kerekeztük végig, csodás napsütés, majdnem szélcsend, néha hátszél segített bennünket. 

A Sólyombérc után a Nagy-Milic meghódítására készülünk - Hegyi túra a Zöld Kerék Alapítvánnyal

Megérte bátornak lenni, s bevállalni az októberi háromnapos bicaj túrát, hisz a természet olyan csodáit tapasztalhattuk meg folyamatosan, amit a szobába zárva, a négy fal között sosem élhetnénk át!

No de, nem áll meg a Zöld Kerék, vegyük elő a túrabotokat és túrázzunk együtt 2018. 11. 17-én, szombaton, barangoljuk be közösen hazánk legszebb tájait.

Programunkról bővebben:
Indulás: Nyíregyháza, Egyház utcai nagy parkolóból 2018. 11. 17., reggel 7:00 óra
Gyalogtúra útvonala: Hosszú-rét, Bodó-rét, László-tanya, Nagy-Milic, Kis-Milic Károlyi kilátó, Csata-rét, Vár-forrás, Várhegy alatti parkoló.
Túratáv: 14 km, közepes nehézségű.
Ajánlott felszerelés: az évszaknak és időjárásnak megfelelő réteges öltözet, vízálló kényelmes lábbeli, esőruházat, váltóruha.

Jelentkezési határidő: 2018. november 10.

Bővebb információ:  70/220-3885, zoldkero@gmail.com, www.zoldkero.hu