Új, különleges kutyás rendezvény a Szabolcs megyei palettán

Bol-Dog Vízparti Kutyás Hétvége és Tacskó Találkozó Dombrádon Július 13-16. között hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre az első Vízparti Kutyás Hétvége Dombrádon, amelynek kísérőrendezvénye az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó.

 

 

Megyénkben is egyre növekvő tendenciát mutat a kutyatartási kedv, fejlődik a kutyás kultúra. Bár számos kutyás vállalkozás, egyesület, iskola és közösség tevékenykedik a közelünkben, sokszor nem is tudunk róluk. Megirigyelvén a Főváros és környéki kutyatartók összetartását és szervezettségét, 2018-ban elérkezettnek láttuk az időt, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is megszülessen egy igazán szórakoztató és komplex kutyabarát rendezvény.

Az első nap a beköltözésé és az ismerkedésé. A szombati napon kerül megrendezésre az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tacskó Találkozó, amelyre egy ideje nagy igény mutatkozik. Veszprémben és Budapesten már évek óta sikerrel rendezik meg a tacskótartók és -kedvelők találkozóját, és a visszajelzések alapján az ország keleti részén is sok rajongója van ennek a különleges és népszerű fajtának.

Vízparti Kutyás Hétvége 2018 - Dombrádon

A legnagyobb közösségi oldalon megtalálható eseményre már több mint ötszázan jelezték érdeklődésüket. A dakszlikat meg is lehet majd mérettetni szépség, gyorsaság, ügyesség ill. engedelmesség alapján. Velünk lesz az Eszkuláp Állatvédő Egyesület, amelynek tagjai főleg tacskók és tacskókeverékek mentésével foglalkoznak. A rendezvény harmadik napja egyben a Nyíregyházi Kutya Klub kihelyezett találkozója is, de a MEOE NyÖJSz (Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete) Agility Szakosztálya is itt tartja majd edzéseit, az érdeklődőket is bevonva ennek az érdekes sportnak a gyakorlásába. Az Ugatlak Alapítvány Kisvárda pedig örökbe fogadható kutyusokkal érkezik majd. Vasárnap más érdekességek is várnak a dombrádi Tiszapartra látogatókra: többek között a kutyás tetoválások szépségversenye, mantrailing kipróbálási lehetőség, és a hagyományos versenyeken túl megválasztjuk a rendezvény legszebb vizes kutyáját is! A gyerekeket szombaton és vasárnap Pancsi bohóc fogja szórakoztatni, aki tetszés szerint arcot fest, csillámtetkót varázsol vagy éppen lufit hajtogat.

Bol-Dog Vízparti Kutyás Hétvége és Tacskó Találkozó Dombrádon

A hétvége alatt lehetőség lesz elkészíttetni kutyusunkról a tökéletes fotót, és különleges kutyás vállalkozásokkal ismerkedhetünk meg. A kempingezők, illetve a kilátogatók találkozhatnak egyedi kutyás ajándéktárgy készítőkkel, kutya fizioterapeutával és masszőrrel, kutya trénerekkel, kutyás utazások szakértőjével, és persze kutyaeledel és felszerelés forgalmazókkal is.

Az előzetes felmérések alapján nem csak Nyíregyházáról, Kisvárdáról és más Szabolcs megyei városból érkeznek majd a rendezvényre: jelezték részvételi szándékukat Hajdú-Bihar és Borsod- Abaúj-Zemplén megyéből, de még Budapestről is.

A rendezvénynek a dombrádi Hóbort Üdülő ad helyszínt. A kutyabarát kemping egész szezonban tárt karokkal várja a kutyával nyaralni vágyókat. A Vízparti Kutyás Hétvégére akár egyetlen napra is le lehet látogatni, de a teljes hosszú hétvégét is eltölthetjük itt, igény szerint sátrazva vagy apartmanban.