Komoró 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült

 Komoró 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült Magyarország 2017. évi központi költségvetésről szóló 2016. évi XC. törvény 1. melléklet IX. Helyi önkormányzatok támogatásai fejezet 13 cím 48 alcím Komoró Község feladatainak támogatása projekt keretein belül Komoró Község Önkormányzata 60 millió forint támogatásban részesült a községben található orvosi rendelő korszerűsítési költségeinek, valamint eszközbeszerzéshez kapcsolódó költségek finanszírozására.

 

 

A Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően Komoró Község Önkormányzata 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázat célja a településen működő háziorvosi rendelő, védőnői szolgálat valamint a háziorvosi szolgálati lakás felújítása. A fejlesztés eredményeként az épület energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése történt meg. Ezen felül a fejlesztéssel érintett ingatlanban folyó tevékenység végzéséhez szükséges eszközök beszerzése is megvalósult. A fejlesztés célja az ingatlan fenntartási költségeinek csökkentése, valamint a kapcsolódó szolgáltatások színvonalának növelése. A pályázatnak köszönhetően az épület hőszigetelése, nyílászárók cseréje, akadálymentesített bejárat; parkoló; mosdó kialakítása is megtörtént.

Emellett energetikai szempontból kedvező világítótestek kerültek telepítésre. Az épület megközelíthetősége érdekében akadálymentes rámpa és mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhely került kialakításra. Infokommunikációs akadálymentesítés keretein belül tapintható információt is tartalmazó információs és irányjelző táblák kerültek kihelyezésre.

Komoró 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült  Komoró 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült  Komoró 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült

A közös helyiségek kialakításánál fontos szempont volt, hogy a berendezési tárgyak ne képezzenek közlekedési akadályt ezzel is segítve a látássérülteket a közlekedésben.